2021. 05. 13., Csütörtök, 15:53

Pokémon kártyákért támadtak rá egy férfira Amerikában, fegyvert rántott

Jelentősen megnőtt a kereslet a koronavírus járvány alatt a Pokémon kártyákra Amerikában, de a békés gyűjtögetés immár a rajongók rendszeres konfliktusaiba fordult át. Az egyik nézeteltérés odáig fajult, hogy május 7-én egy wisconsini bolt parkolójában négy gyűjtő támadt rá egy másikra, aki végül fegyvert rántott.

A 35 éves vásárlóra négy másik 23 és 35 év közötti férfi támadt, hogy elvegyék tőle a már megvásárolt kártyákat. A gyűjtő ekkor elővett egy fegyvert, s, bár meg nem lőtt le senkit, az eset miatt lezárták a környéket. Igaz, ilyen súlyos támadás korábban nem történ még, de a bolt dolgozóit is rendszeresen érik fenyegetések a kártyák miatt – írja a Guardian.

A kártyákat áruló cég, a Target úgy döntött, hogy május 14-től lekerülnek a boltjaik polcairól ezek a kártyák a kosaras, baseball- és amerikaifoci-kártyákkal együtt, mostantól csakis a webáruházukból lehet majd rendelni.

A Pokémon kártyák népszerűsége azzal magyarázható, hogy a karantén alatt az említett animén felnövő generáció új elfoglaltságot keresett magának, és újrakezdték a kártyajátékokat is. Néhány hónapja egyébként az 1999-es, első kiadású kártyák teljes kollekciója 400 ezer dollárért – átszámítva 118 és félmillió forintért – kelt el, míg az egyik legnépszerűbb Pokémon, Charizard kártyája hibátlan állapotban 300 ezer dollárért - azaz majdnem 89 millió forintért - került a vevőhöz.

Bezzeg Pikachuért nem fizetnek ennyit... 

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: