2020. 10. 29., Csütörtök, 09:21

Frissítsd a YouTube-ot, öt új funkció is érkezett a legfrissebb verzióval

Öt új funkció is élesedett a YouTube alkalmazáshoz, melyek frissítés után egyszerűbbé teszik a használatot mind az androidos, mind az Apple felhasználók számára.

Az egyik újdonság a gesztusvezérlésnek kedvez: az új funkcióval egy egyszerű fölfelé söpréssel is át lehet majd váltani teljes képernyőre (a lefelével pedig vissza). Erre korábban a videó sarkában lévő kis négyzettel volt csak lehetőségük a felhasználóknak.

 

A második újítás a fejezetenkénti navigálás, ami egy újabb előre tekerési módszert jelenti. Ezzel a megoldással könnyebb elérni a videó kívánt részét, nem kell végiggörgetni az egészen. A funkciót még májusban mutatta be a Google, de az csak mostani bővítéssel épül be teljesen. (A használata persze nem kötelező, és működni is csak akkor fog, ha a felvétel készítője alkalmazza azt.)

 

 

A harmadik és negyedik újdonság a videók automatikus lejátszásának ki- és bekapcsolásához, valamint a feliratok eléréséhez kötődik. A frissítés után mindkét opciót könnyebben érhetik el a felhasználók: előbbi és utóbbi is a képernyő felső részén elhelyezkedő kapcsolókat kap.

 

 

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: