2020. 10. 12., Hétfő, 10:56

Kaposváron is van ambuláns pont, ahol az enyhébb tünetes betegeket tesztelik

Még szeptember 20-án jelentették be, hogy az Országos Mentőszolgálat tehermentesítésének érdekében az ország 17 pontján olyan ambuláns pontokat hoznak létre, ahol a tünetmentes vagy koronavírus-fertőzés gyanús enyhe tüneteket produkáló betegeket tesztelhetnek.

Mindeddig viszont nem árulták el, hogy hol létesültek ezek a pontok, ám Szabó Tímea írásbeli kérdésére válaszolva az Emberi Erőforrások Minisztériuma most elárulta ezeknek a pontoknak a helyét sőt, a pontos eljárásrendre is kitértek.

A válasz szerint mintavételi pont nyílt az elmúlt hetekben 

Budapesten, KECSKEMÉTEN, KISKUNHALASON, PÉCSEN, BÉKÉSCSABÁN, MISKOLCON, SZEGEDEN, SZÉKESFEHÉRVÁRON, GYŐRBEN, EGERBEN, SALGÓTARJÁNBAN, KAPOSVÁRON, SZEKSZÁRDON, SZOMBATHELYEN, AJKÁN, VESZPRÉMBEN ÉS ZALAEGERSZEGEN.

A vizsgálat ingyenes és a háziorvos dönthet róla, ő adhat bővebb tájékoztatást arról is, hogy a betegnek mit kell tennie. Ez esetben nem érkeznek házhoz mentők, ha a páciens vállalja az ambuláns mintavételt akkor a háziorvos által kért időponton meg kell jelennie az ambuláns ponton, szigorúan szájmaszkban és tartva másoktól a megfelelő távolságot.

Ezekben az esetekben kell, vagy nem kell fizetni a Covid tesztért!

Ezekben az esetekben kell, vagy nem kell fizetni a Covid tesztért!

A kormány szerdán döntött arról, hogy hatósági árat vezet be a vírustesztekre, de így is maradt több kérdés, melyekre ma adtak választ, és több fontos tudnivalót is tisztáztak.

Itt a regisztráció után a mintavételi csapat egy tagja egy plexiajtó mögül átveszi a mintavételi szettet és a vizsgálatkérő lapot, majd sor kerül a tesztre. A tárca szerint a mintavételi pontokon óránként átlagosan 20 mintát tudnak levenni, de igény esetén bővíthető a tesztelési kapacitás.

Ti voltatok már a kaposvári ambuláns ponton?

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: