2020. 09. 21., Hétfő, 09:36

Elképesztő filmekkel és más meglepetésekkel is készül októberben a Szivárvány Kultúrpalota

Az viszont nem meglepetés, hogy a Szivárvány Kultúrpalota októberben is vár titeket, ismételten remek filmekkel és koncertekkel sőt, a jövő hónapban már előadások is lesznek!

Ám továbbra is inkább a mozié a főszerep, 8 új filmet mutatnak be a Szivárvány mozivásznán, amiket már mi is nagyon várunk. Mutatjuk a részletes programot, és a tudnivalókat!

Zárójelentés 

Október 5. 18:00 

              8. 19:00

              9. 17:00

Igérem, hogy visszatérek

Október 8. 17:00

              19. 17:00

              20. 17:00

A többszörösen díjnyertes filmben Sarah az egyetlen női tagja az európai űrprogramnak, ami rengeteg idejét veszi el. Egyedül neveli nyolcéves lányát és bűntudata van, hogy nem tölt több időt a gyerekével. Az anya-lánya kapcsolat újabb válságba jut, amikor Sarah-t beválasztják egy egyéves űrutazásba, a Proxima küldetésbe. Sarah látszólag megoldhatatlan válaszút előtt áll: imádott gyerekét egy évre hátrahagyja, és élete álmát megvalósítva a karrierjét válassza, vagy lemondjon mindenről és maradjon a kislányával?

Hab

Október: 14. 17:00 

               16. 17:00 és 19:00

Dóra cukrász, aki mindent imád, ami a foglalkozásával kapcsolatos, tészták, habok, cukrozott cseresznyék között tölti a napjait – és mindezt egy cuki kis boltocskában kínálja az édesszájú világnak. A sütimennyország azonban keserű jövő elé néz – ha tulajdonosa nem szerez hirtelen nagyon sok pénzt, lehúzhatja a rolót. Az ilyen helyzetekre a legjobb szakácskönyvek sem kínálnak megoldást, úgyhogy Dóra kikever egy ravasz tervet: benevez egy családi cégeknek hirdetett versenybe, és szerződtet hozzá egy vállalkozó kedvű agglegényt, aki a vőlegényének hazudja magát. Csakhogy a pasas megrögzött csajozógép. És az már csak a hab a tortán, hogy nagyon jóképű is.

Jojo Nyuszi

Október 14. 19:00

Portré a lángoló fiatal lányról

Október 19. 19:00

Héloïse-ról portrét rendel grófi családja, hogy a festmény segítségével házasítsák ki. A fiatal lány viszont nem akarja elveszíteni a szabadságát, mindent megtesz a kényszerházasság ellen, így a Bretagne-i szigetre érkező festőnő, Marianne társalkodónőnek adja ki magát, hogy megfigyelhesse a vonásait. A közös séták során Marianne-nak nemcsak arra kell vigyáznia, hogy Héloïse előtt ne derüljön ki az igazi feladata, de egyre nehezebben tud ellenállni a lány vonzerejének is.

 

Van Gogh az örökkévalóság kapujában 

Október 20. 19:00

             21. 17:00

             29. 17:00

             30. 17:00 és 19:00

Vincent van Gogh életének fontos éveit töltötte a franciaországi Arles és Auvers-sur-Oise városokban, amelyek színei, miliője festészetére is nagy hatással volt. A filmből megismerhetjük a festő életének mindennapjait, állandó küzdelmét démonaival és a zsenialitást, amely máig visszaköszön a halhatatlan festményeken.  

Nincs parancs!

Október 28. 17:00

              29. 19:00

A film Bella Árpád és Harald Jäger határőr alezredesek kísértetiesen hasonló története. Bella Árpád hatáskörét túllépve átengedte a keletnémet tömeget a magyar-osztrák határon és Harald Jäger hasonlóan cselekedett a Berlini Falnál, amikor puskalövés nélkül kelet-berlinieket engedett Nyugatra. Bátor fellépésükkel felgyorsították a 20. század végi történelmi események menetét és megakadályozták egy tömeges tragédia bekövetkeztét.   

Különleges életek

Október 28. 19:00

Bruno és Malik közel húsz éve egy különleges feladatnak szentelik életüket. Olyan hátrányos helyzetű fiataloknak igyekeznek segítséget nyújtani, akik autizmussal élnek. Minden gyermek más és más területen küzd nehézségekkel, így mindegyikük kezelése egyedi módszereket kíván, melyek olykor szélsőségesek, de leginkább rendkívül szerethetők és a mulatságosak. Az Életrevalók rendezőinek új filmje! 

Ha kimoziztátok magatokat, akkor sincs semmi ok pánikra, hiszen vár titeket Prof. Dr. Bagdy Emőke, a Kiutak a válságból című előadásával.

Jegyár: 3.200 Ft.

Jegyek kaphatók a Tourinform Irodában valamint tudtok venni online is jegyet, Itt!

Még mindig nincs vége az októberi progamoknak, hiszen, október 10-én a Táncház a Juhos Együttessel és Kaposvárra érkezik a Szivárvány Kultúrpalotában a Somos zenekarral karöltve. A belépés ingyenes. 

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: