2020. 06. 15., Hétfő, 16:06

Dobogón végeztek a hétvégén a kaposvári színekben versenyző rallysok

Új versenyzőkkel bővült az év elején alakult Kaposvári Autósport Egyesület, akik a hazai színekben való bemutatkozásuk során mindjárt a dobogón kötöttek ki.

Hétvégén rendezték meg a Kisvaszar Rally 3 futamait, melyen a Kaposvári Autósport Szövetséget legújabb versenyzői, Funcs Tomi és Hidasi Krisztián képviselték. A srácok már 1998 óta az autósport ismert alakjai, 2000-ben már a Marko Rally Team bajnokai voltak. Most, hogy a kaposvári egyesület elnöke, Feitner Vitkor megkereste őket egy kecsegtető ajánlattal, közös színekbe öltöznek majd, és így fogják végigmenni a szezon hátralévő részét.

Az első versenyükön bár magabiztosan vezettek az utolsó szakasz előtt, sajnos egy defekt a második helyre sorolta őket, így az A 1.6 kategóriában a dobogó második, míg a 6. géposztályban a dobogó harmadik fokára kerültek.

Viktor megkeresésünkre elmondta, hogy a Kaposvári Autósport Egyesület fő céljai közé tartozik egy nagy csapat és egy kaposvári autóversenyző közösség kialakítása, melynek első lépéseként Funcs Tomit és Hidasi Krisztiánt sikerült is a saját színeikbe öltöztetni, így segítve jövőbeni teljesítményüket.

Az első teszten eldobott autójuk már hamarosan újra gurulni fog, a 3-as Golf javítása és az 1-es Golf építése is javában zajlik, hamarosan már a karosszériás és fényező munkák, valamint persze a dekor anyagok elhelyezése következik, így akár július közepére mindkét autó csatasorba állítható majd.

Legyen így, a srácoknak meg gratulálunk!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: