Két kilós szörnyburgerrel és húsimádó fogásokkal csábít a Dorottya Bistro újratervezett étlapja

2019. 11. 04., hétfő, 13:18

Két kilós szörnyburgerrel és húsimádó fogásokkal csábít a Dorottya Bistro újratervezett étlapja

Igen, jól olvastátok, Dorottya Bistro, azaz a street foodos Mézes Mackó komolyabb, húsos fogásokra hangolt és átnevezett utódja, aki a laktató, húsos ételek kedvelőire emelte őszi-téli célkeresztjét. Halászlé, rántott velő, csülökpörkölt, óriás borjú bécsi, kockás terítő in the house! 

Újraindulása óta több étlapváltáson átesett a Mézesmackóból lett Dorottya Bistro, konyhafőnöke, Horváth Tamás folyamatosan kísérletezik és próbálgatja a különböző konyhai vonalakat. Májusban még a street foodos ételek voltak középpontban, nyárra becsatlakoztak a steak-ek és a kraftosabb húsok, melyeket most egy teljesen új, magyaros-húsos étlap váltott a hamburgert meghagyva az utcakínálat egyedüli képviselőjeként. Amint hírét vettük, hogy a nevezett burger több mint 2 kilót nyom, azonnal megindultunk a Dorottya felé, egy ilyen szörnyet egyszerűen kötelező tesztelni és prezentálni felétek, és akkor még nem beszéltünk az étlap további szekcióiról.

Borjú-csirke paprikás, sült libacomb, New York hátszínsteak, csülök sörben sülve és pörkölt formában, cigánypecsenye, kemencés sült oldalas, gulyásleves, Jókai-bableves, rántott pontypatkó - ezek mind az új ételsor jellegzetes fogásai. 

 

Harcsa halászlé bográcsbanErőleves májgombóccal

Érkezésünkkor a pincér épp a Valhalla burger névre keresztelt hegyomlással haladt el mellettünk, ami azonnal beleégett a retinánkba, így nem volt kérdés mivel kezdjük a kellemesnek ígérkező ismerkedést.

 

 

Mérete alapján kaphatta volna az Impossible Mission 2 nevet is, mi ketten is csak gigászi csata árán tudtuk legyűrni a két óriásbucival, 3 húspogácsával, baconnel, chedarral, házi majonézzel, hagymával és friss zöldségekkel szerelt, közel kézilabda nagyságú burgert, ami minőségében semmivel nem marad el normál méretű tesóitól. A Valhalla nem az egyedüli burger a kínálaton, így néz ki a teljes repertoár:

 

Mivel egyikünk sem híve az ókori görög lakomákról ismert önhánytatós étkezéseknek, a továbbiakban elénk kerülő ételekről csak fényképes formában számolunk be, de azt gondoljuk így is épp elég izgatóak. 

A "Viking Berserkerek kedvence" néven aposztrofált fogást nevezhetnénk a ház specialitásának is, hivatalos neve sertésszűz babos-kukoricás-hagymás raguval összeforgatva, dödöllével tálalva. Ez a serpenyős fogás Tamásék fejéből pattant ki, egy igazi bajnokok eledele, aki igazán szereti az egytálételeket, annak garantáltan be fog jönni:

 

 

Az ételek jelentős része hagyományos recept alapján készül, az előbbi mellett kakukktojás még ez az újragondolt mákos guba, amit házi madártej krémmel és tejszínhabbal bolondítottak meg:

 

 

Ha libás étekre fáj a fogatok, fussátok át a bistro Márton napi menüsorát, melyet november 8-tól 17-ig élvezhettek:

 

 

Aktualitásokért kövessétek Facebook oldalukat!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: