2019. 09. 03., kedd, 09:58

Eltűntetné a lájkokat a Facebook

Nemrég arról írtunk, hogy az Instagram eltűntette a lájkok számát hat országban, most pedig a Facebookon tesztelik ugyanezt. A cél az, hogy a felhasználók szabadabban fejezhessék ki magukat a lájkszámból adódó nyomás eltűntetésével.

Jane Machune Wong ismert alkalmazásfejlesző szúrta ki a Facebookban ugyanazt a kódot, amit az Instagramnál is használnak a like számok elrejtésére, ami mutatja hogy a közösségi óriás komolyan foglalkozik a bevezetésével.

Nem biztos hogy sokan emlékeznek rá, de a Facebookon eredetileg nem létezett a like gomb, ezt 2009-ben vezették be egyfajta iránymutatásként, hogy egy poszt mennyire érdekes. A like azóta teljesen összekapcsolódott a közösségi oldalakkal, mondhatni fogalom lett.

Az elmúlt években számos kutatás vizsgálta a "like-jelenséget", és arra a következtetésre jutottak, hogy a lehető legmérgezőbb funkció. Vannak ugyanis felhasználók, akiket nagyon kellemetlenül érint, ha egy-egy bejegyzésüket senki sem kedveli. Ez az ahhoz vezet, hogy sokan nem olyan tartalmakat osztanak meg, amiket igazán szeretnének, hanem amiktől több lájkot várnak.

Reméljük, hogy a lájkokból fakadó nyomás elmúlik az újításunkkal, és mostantól mindenki arra fókuszálhat, hogy olyan dolgokat osszon meg, amiket szeret

 

Vajon tényleg annyira érdekli a Facebookot a felhasználóik lelke, hogy bevezetik ezt az újítást?

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: