2019. 06. 25., Kedd, 08:57

Így is lehet - Egy apuka készítette ezt a táskát, hogy fia iskolába járhasson

A legtöbb európiai diák számára magától értetődő, hogy megkapja szüleitől az alapvető iskolai kellékeket - mint például az iskolatáska -, de ez nem mindenhol van így. Egy kambodzsai tanár megosztott pár fotót egyik diákja iskolatáskájáról, melyet édesapja készített neki. 

Amikor az öt éves Keng első iskolai napján belépett a terembe, tanára rögtön észrevette eredeti hátizsákját. Később elmondta, hogy Kambodzsában a legegyszerűbb iskolatáska 30000 riel-be (kb. 2000 Ft-ba) kerül, amit nem minden szülő tud megvásárolni.

Keng édesapja, aki földművesként dolgozik, szintén ilyen helyzetben volt, ezért úgy döntött megcsinálja maga, csak hogy fia iskolába járhasson. Elővette maradék raffia madzagját, és megfonta belőle az iskolatáskát.

A történet a képekkel együtt pillanatok alatt elterjedt az interneten, számos külföldi felvette a kapcsolatot a családdal, hogy segíthessenek rajtuk. Csakúgy mint egy gyerekmesében, a táskának, a kitartásnak és a szeretetnek hála úgy tűnik a család elnyeri méltó jutalmát.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: