2019. 06. 17., Hétfő, 14:22

Kaposváron elmaradt a Katasztrófavédelem szúnyoggyérítése - Ne csodálkozzunk ha annyi vérszívó van

A májusi esőzések, majd a hirtelen jött meleg és a folyókon levonult árhullám miatt országosan szúnyoginvázió van.

A Katasztrófavédelem hivatalos közleményt adott ki június 17-én, miszerint az egész ország szúnyoginvázió alatt van. Nehezíti a körülményeket, hogy a múlt heti hőség miatt le kellett állítani a légi permetezéseket. 

Kaposvár azon helyek közé tartozik a Balaton, a Dunakanyar és Csongrád megye mellett, ahol elmaradt a Katasztrófavédelem szúnyoggyérítése, ráadásul a következő napokra tervezett irtások között sem szerepel városkánk, hiszen nem tartozunk a legfertőzöttebb települések közé. 

A Katasztrófavédelem a környéken ugyan nem tudta elvégezni a szúnyogirtást, ám az Önkormányzat még június 11-én végzett egy légi kémiai szúnyoggyérítést, és valószínűleg ennek köszönhetően nem vagyunk fent a legfertőzöttebb városok listáján. 

Annyi biztos, hogy Kaposváron a mai napig hemzsegnek a vérszívók, amik ellen ha a szabadba megyünk érdemes különböző szúnyogriasztó termékekkel védekezni, otthon pedig próbáljátok meg tele rakni a lakást citrommal, citromfűvel, levendulával, borsmentával vagy rozmaringgal, hiszen ezeknek az illatát utálják a szúnyogok. 

A következő szúnyogirtásig pedig tartsatok ki!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: