2019. 06. 13., Csütörtök, 15:48

Öveket becsatolni! Már a biztonsági öveket is figyelik a szupertraffik

Több mint három éve élünk boldog párkapcsolatban a Véda Közúti Intelligens Kamerahálózattal, ismertebb nevén a szupertraffival. Most tuningoltak rajtuk.

Már a felszerelésükkor is ment Kaposváron a pletykaáradat, miszerint a két városunkban belőtt traffi a sebességünkön kívül a becsatolt biztonsági övünket is figyeli, ám ezek az információk mind alaptalanok voltak. Vagyis mégsem, hiszen a rendszer képes figyelni az öveket, viszont akkoriban ezt a funkciót nem aktiválták rajtuk. Egészen mostanáig.

Az ország összes szupertraffija mostantól képes a sebességünkön kívül a becsatolt biztonsági övünket is figyelni, nem csak a sofőrét, de az utasét is. A rendőrség viszont hangsúlyozta, hogy az öv használatának elmulasztásáról készült képi dokumentáció nemcsak automatizált módon kerül kiértékelésre, hanem az eljárás lefolytatására illetékes hatóság is kiértékeli.

Ha tehát elfelejtjük bekötni magunkat, és úgy robogunk át eme szépségek alatt, akkor lakott területen belül 10, azon kívül 15, autópályán pedig 20 ezer forint büntetésre számíthatunk akkor is, ha csak utasok vagyunk.

Ha tehát nem szeretnénk szórni a pénzt, ráadásul biztonságosan is közlekednénk, tessék bekötni magunkat minden esetben!

 

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: