2019. 06. 04., Kedd, 09:28

Elsötétülnek az iPhone készülékek is! - Jön a Dark Mode és egy rakás újdonság

Megtartotta éves fejlesztői konferenciáját az Apple, amely során ahogy az már lenni szokott, egy rakás újdonságot mutattak be szinte az összes készülékükre.

Elsötétülhet az iOS 13

A talán legtöbbeket érintő változás az új operációs rendszer, amelyet az ősszel telepíthetünk majd készülékeinkre. A 13-as számú iOS a számok terén is jól operál, hiszen elméletileg a Face ID-t 30%-al gyorsítja meg, az alkalmazások frissítései 60 százalékkal kisebbek lesznek, ezáltal gyorsabban települnek és indulnak el a jövőben. Jelentős fejlesztésen esett át az Apple Maps is, amely a Street View-hez hasonló, mégis sokkal gördülékenyebbnek tűnő funkciót is kap majd.  A fejlesztők javítottak az iPhone készülékek kameráján és képkezelő alkalmazásain is, a Photos nézetei pedig sokkal áttekinthetőbbek lesznek majd. 

Számunkra mégis a két leginkább tetszetős újdonság a Dark Mode és az új Log In. A sötét mód, nevéből is adódóan teljesen elsötétíti majd az iPhoneok rendszerét a mai trendeknek megfelelően, míg a Log In lehetővé teszi, hogy az olyan felületekre, ahová eddig csak Facebook vagy Google ID-val tudtunk bejelentkezni, mostantól elfogadja az Apple ID-t is. Adatvédelmi szempontból jelentős leginkább ez az előrelépés, hiszen míg a Facebook és a Google is előszeretettel adja ki adatainkat a harmadik félnek, addig az Apple még az e-mail címünket sem osztja meg másokkal, ha úgy rendelkezünk.

Külön életre kel az Apple Watch

Az okosórák is megkapták a saját frissítéseiket, amelyek közül a legkiemelkedőbb talán az, hogy mostantól nincs szükség a hozzájuk csatolt telefonokra, ha alkalmazásokat töltenénk le rájuk, így az órát immár a telefon nélkül is nagyjából teljes körűen lehet majd használni. A saját alkalmazásokon kívül új számlapokat, számológépet, hangrögzítőt kapott, figyelmeztet ha túl hangos a környezetünk de már zenét is le tudunk majd játszani rajta.

Nagyot változnak az iPadek, brutális új Mac vas érkezik

A táblagépek egyre kevesebb figyelmet kapnak világszerte, ezen szeretne most változtatni az almás cég, így külön operációs rendszert hívott életre az iPadek számára. Az iPadOS egyre inkább távolodik a telefonos élménytől a számítógépek irányába, kezelni tudják majd a pendriveokat, fényképezőgépeket és úgy nagyjából mindent, amit csatlakoztatunk hozzájuk, hála az új fájlkezelő algoritmusnak. És ha már számítógép, az új Mac Pro minden idők egyik legerősebb gépének tűnik a hardvereket tekintve, melynek köszönhetően akár 12 darab 4K-s adást is képes majd egyszerre kezelni.

Az újítások várhatólag fokozatosan fognak majd érkezni őszig bezárólag.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: