2019. 05. 14., kedd, 16:20

Idén is drukkolhatunk kaposvári csapatnak a Nemzeti Regattán

Idén is lesz kaposvári indulója a június 1-2-án negyedjére megrendezésre kerülő Nemzeti Regattának, Magyarország Településeinek Vitorlás Fesztiválján. Az amatőr vitorlásversenyen ötven település csapatai szelik a Balaton habjait, a parton pedig főzőversenyen mérik össze tudásukat a csapatok.

A regattát a Mol Nagyon Balaton rendezvénysorozat részeként szervezik, melynek nyárnyitányáról itt írtunk, a nyárvégi Balaton Piknikről pedig itt.

A nyár első fesztiváljának ismét Ördög Nóra lesz a háziasszonya, házigazdája pedig Borbély Ferenc, aki egyben a vitorlásverseny szakértő kommentátora is.

 

Idén 50 település csapatai szelik majd a hullámokat

A kétnapos országos seregszemlén és a Sió csatornán megrendezett sárkányhajó bajnokságon a nevezett települések egyaránt megmutathatják tudásukat, és emellett különböző produkciókkal mutatkozhatnak be a színpadon. Az Ízek Versenyén az egyes települések gasztronómiai kínálata és ízvilága is elérhetővé válik Siófokon, június első hétvégéjén.

A tavalyi kulináris kihívás harmadik helyezettje épp egy kaposvári étterem, a La Pergola lett a Grill ételek kategóriában, melyről mi is beszámoltunk

 

Tavaly a La Pergola étterem képviselte városunkat a gasztronómiai kihíváson

Idén összesen 17 megye csapatai neveztek a vitorlás versenyre, a legtöbben Veszprémből. A profi kormányost a Balatoni Hajózási Zrt. biztosítja, míg a 7-7 fős legénységet a települések. A 10 fős sárkányhajós csapatot a nevezett település polgármestere vagy megbízottja delegálta.

A kaposvári csapatot a Kármin nevű hajóra sorsolták, és a második előfutamban lovagolják meg a habokat 16 település ellenében.

 

 

Jó szelet kívánunk nekik!

További infok a nemzetiregatta.hu-n

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: