Beküldés

2018. 12. 28., péntek, 11:01

Fegyverarzenál a karácsonyfa alatt? Tucatnyi lőfegyvert foglaltak le Nagyatádon

A képek alapján nem úgy tűnik, hogy a nagyatádi férfi ezeket a fegyvereket az idei karácsonyfája alatt találta, hiszen egy ekkora arzenál felhalmozásához jópár évre lehetett szüksége.

A nagyatádi nyomozók december 27-én házkutatást tartottak egy nagyatádi ingatlannál, mivel felmerült a lőfegyverrel vagy lőszerrel való visszaélés gyanúja. A rendőrök a 63 éves férfi lakcímén az előzetes szaktanácsadói vélemény szerint többek között 13 lőfegyvert, 2 kilogramm puskaport, 53 kispuska, 60 állatkábító, 34 gázriasztó, 14 Parabellum, 54 Makarov, 9 765-ös, 40 gépkarabély, 70 TT, valamint 155 Flóbert típusú lőszereket, 9 lőszermagot és 9 doboz csappantyú lőszer elemet találtak és foglaltak le.

 

 

Á. Csabát előállították a rendőrkapitányságra, ahol gyanúsítottként hallgatták ki, bűnügyi őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására. A nyomozás során beszerzett adatok szerint a gyanúsított a fegyverek és a lőszerek tartásához hatósági engedéllyel nem rendelkezett. Az ügyben a további eljárást a Nagyatádi Rendőrkapitányság lőfegyverrel vagy lőszerrel visszaélés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt szakértők bevonása mellett folytatja.

 

Skacok, Fontos! Ha nem akartok lemaradni a híreinkről Facebookon, pipáljátok be a "Megjelenítés elsőként" funkciót!