2018. 06. 15., péntek, 13:12

Fitt fogásokkal készül számunkra az egyik kaposvári étterem!

Kaposváron eddig a legtöbb étteremben a fitt élet követőinek meg kellett elégedniük a B menüs csirke-saláta kombinációkkal, avagy a klasszikus fogásokkal, ha nem otthoni körülmények között szerettek volna enni. Innen jött az ötlet, hogy éttermi színvonalak közé eresztik a fitt életmódba beleillő fogásokat. A város legmeghatározóbb edzőterme valamint étterme, a Fitness Aréna és a La Pergola nevéhez kötődik az új vonal megalkotása, amelynek célja, hogy kiszolgálja az ilyesfajta igényeket is a városban. 

A két hely az ételek megalkotását egy olyan hiteles alakhoz szerette volna kötni, aki maga is a szakmában jeleskedik, és mind az edzés, mind pedig a gasztronómia terén jártas. Felde Rebeka nevét biztosan sokan ismeritek, a Fitness Aréna oktatója személyi edzőként dolgozik, de tart TRX edzéseket, étrendtanácsadó, és Somogy megyében egyedülálló Zona óráival több száz embert mozgat meg hetente.

 

 

A Fitness Aréna és a Pergola barátságából született fogásokat Rebeka Facebook oldalára feltöltött ételei inspirálták. Számos követője jelezte felé, hogy megkóstolná az általa készített recepteket, így jött az ötlet, hogy a La Pergola séfjeivel összefogva szuper fitt ételeket alkotnak az étlapra.

 

 

Alapvető szempont volt, hogy a külföldön is ismert "eat clean" vonalnak megfeleljenek a fogások, rendelkezzenek olyan alapvető tápanyagtartalommal, ami az egészségre és az edzésre nézve is fokozó hatással bír. A Fitt szekcióban az ételek glutén és laktózmentesen készülnek, de került fel vegetáriánus és vegán fogás is.

 

 

Nagyon finom, tápláló, egy szigorúbb edzés felkészülésébe is beleillő, kiemelkedő élettani hatásokkal rendelkező ételekről beszélünk. Igyekeztem a chiamagot, az édesburgonyát, a vöröslencsét, és a  csicseriborsót is bevonni a történetbe, és a megszokott csirkemellet pedig az omega-3-ban gazdag tengergyümölcseivel felcserélni. 

- mondja Rebi.

 

 

Minden étel olívaolajjal, kókuszolajjal, steviával vagy más, alternatív cukorpótlóval készül, így kalóriacsökkentettek, és lassú felszívódású szén-hidrátot tartalmaznak, emellett magas a fehérje tartalmuk. Hogy pontos rálátásotok nyíljon, mi is kerül elétek, az étlapon fel lesz tűntetve mindegyik étel pontos tápértékösszetétele. 

 

 

A Pergola étlapjának Fitt fogásai első körben 5 főételből és 2 desszertből állnak majd össze, amit folyamatosan frissítenek majd szezonális újdonságokkal. Az étlapról abszolút kedvencünk az avokádó és a tengergyümölcseinek szerelemgyermeke, a királyrák falatkák, avokádós, teljes kiörlésű spagetti ágyon.

 

 

A főfogások közül kiemelnénk még a főzeléket, hiszen a Fitt szekcióban található vöröslencse főzelék biztosan kitörli minden negatív érzéseteket, amit a menzákon szereztetek. Fűszervilága gyömbéres, curry-s, elétek pedig édesburgonya chipssel és grillezett csirkemellel tálalják majd. A desszertek közül pedig egy könnyed, laza, egyben egészséges chiamagos pohárkrémet ajánlunk figyelmetekbe. 

 

 

Mi nagyon örülünk, hogy a városi felhozatalban végre lesz egy olyan étterem, ami kínál egészséges, egyben fitt fogásokat, amit egy-két héten belül Ti is megkóstolhattok majd!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: