Beküldés

2018. 05. 03., csütörtök, 14:02

Sört akart lopni, majd megpróbálta másra kenni - Lebukott

Egy zicsi italboltba próbált meg sörért betörni egy 17 éves srác, ám amikor ez nem jött össze, a kiérkező rendőröknek azt mondta, hogy látta az elkövetőket. A nyomozók elég gyorsan kiderítették, hogy csak kitalálta az egészet, és ő próbált meg betörni a boltba.

Ismeretlen tettes április 11-én éjjel 1 órakor betörte egy üzlet ablakát, ott próbált meg bejutni az épület raktárhelyiségébe, hogy onnan sört lopjon. A megszólaló riasztó azonban megzavarta az elkövetőt, ezért elmenekült a helyszínről.

Az esetről a bolt tulajdonosa tett bejelentést a rendőrségre, majd a kiérkező nyomozók adatgyűjtésbe kezdtek. Megállapították, hogy egy helyi fiatal - elmondása szerint - szemtanúja volt a történteknek, ezért őt részletesen kihallgatták. A tanú vallomása során arról számolt be, hogy látta a bűncselekmény elkövetését, amint két férfi megpróbált bejutni az üzletbe, azonban megzavarta őket, ezért elfutottak helyszínről.


 

A beszerezett információk alapján a rendőrök azonban megállapították, hogy a tanú vallomásával csak a hatóságot akarta félrevezetni, a bűncselekményt valójában ő követte el. A nyomozók ezért a 17 éves fiatalt lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki és beismerő vallomást tett.

A Siófoki Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya az ügyet a napokban befejezte, és a keletkezett iratokat bíróság elé állítási javaslattal a Siófoki Járási Ügyészségnek megküldte.

Skacok, Fontos! Ha nem akartok lemaradni a híreinkről Facebookon, pipáljátok be a "Megjelenítés elsőként" funkciót!