2018. 04. 24., Kedd, 16:59

Már az egyetemek is fizetnek azért, ha igazán jó gamer vagy!

Kicsit már kezdjük bánni, hogy anno nem toltunk több játékidőt valamilyen népszerű játékba, hiszen manapság látva, hogy mekkora összegek mozognak a gamerek világában, csak irigykedni tudunk.

Az E-Sport felemelkedése hihetetlen méreteket öltött, külön gamer osztályok alakultak a sportegyesületeken belül, például Magyarországon is. Viszont az, hogy már a felsőoktatási intézmények, esetünkben egy egyetem is ösztöndíjat ajánl azoknak, akik kiemelkedőek egy-egy játékban, már teljesen új szerepkör.

Az ohiói Ashland Egyetem legújabb ötlete volt az, hogy összegyűjtik a legjobb Fortnite játékosokat, mégpedig úgy, hogy 4000 dolláros ösztöndíjat dobnak fel számukra, ami közel 1 millió forint. Az összeget a jelentkezők természetesen nem kézbe kapják, hanem tanulmányi költségeikből kerül levonásra, így olcsóbb lesz számukra a tandíj, a koli, az egyetemi szolgáltatások és minden, ami az egyetemi léthez köthető.

Nem ez lesz az első E-Sport osztálya az egyetemnek, hiszen a League of Legends, az Overwatch, a Counter-Strike: Global Offensive és a Rocket League is szerepel már a listájukon. A támogatás viszont csak a Fortnite játékosokat érinti, hiszen ez most a legújabb hardcore játék, amely sok teret ad a kreativitásra, így valószínűleg hamar a legnépszerűbbek között fog helyet kapni, és mire ez elérkezik, az Ashland már rendelkezni fog egy teljesen profi garnitúrával.

Amerikában 2016 óta honorálják az egyetemeken az e-sportolókat, hasonlóan más sportágakhoz, így nem csoda, ha már a megnevezett egyetemen is 25 játékállomást üzemeltetnek egyszerre.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: