2018. 03. 26., Hétfő, 10:58

Így tervezz a hosszú hétvégére - Mutatjuk a húsvéti programokat Kaposváron

Idén elég korán köszöntenek be a húsvéti ünnepek, így pénteken már kezdetét is veheti a pihenés és kikapcsolódás a négy napon át tartó hosszú hétvégének köszönhetően. Azonban aki két falatozás közben ki is szeretne mozdulni, annak már mutatjuk is, miből lehet válogatni a környéken.

Bőszénfai tavaszi szünet

Csütörtöktől egészen keddig készülnek különleges programokkal a látogatóknak a bőszénfai szarvasfarmon. Minden nap 10 és 14 óra között sétákat szerveznek a szarvasokkal, majd a trófeakiállítást tekinthetjük meg, a vadaspark pedig 10 és 16 óra között lesz nyitva. Lovaskocsis szarvasnézést is szerveznek, ehhez viszont előzetes bejelentkezés szükséges. Húsvét vasárnap aztán indul a kavalkád, ahol húsvéti finomságokat lehet majd kóstolni, nyuszikat és kecskéket simogatni, de szerveznek tojáskeresést és tojásdíszítést is. A programok 10 órától kezdődnek és előzetes bejelentkezés itt is szükséges.

Húsvéti forgatag a szennai skanzenben

Péntektől szerveznek változatos programokat Szennában, a hétvégét hagyományos tojásfestéssel kezdik, de itt is lesz húsvéti tojáskeresés, sonka és házi tormakóstoló, szagosvíz készítés, valamint tojáshímző bemutató népi iparművészek társaságában. Hétfőn aztán jöhet a már hagyományos húsvéti locsolkodás a Zselic Ami közreműködésével 11 órától, majd Boka Gábor előadását a Barackmag zenekar koncertje követi.

Nyuszi futás a Városligetben

Ha egy kis aktív kikapcsolódásra vágynánk az ünnepek során, akkor a szombaton 16 órakor kezdődő városligeti futást tudjuk választani. Nagyszombat délután a Városligetbe invitálnak kicsit és nagyot, hogy együtt fussák körbe néhányszor a tavat. A részvételi szándékot itt is kérik előre jelezni a futonagykovetkaposvar@gmail.com címen, aztán már mehet is futkosás!

Bármelyik programot is választjátok, jó szórakozást kívánunk hozzá!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: