2018. 03. 08., Csütörtök, 17:00

Vannak még jó emberek Kaposváron - Érdekes kis történet érkezett postaládánkba

Egyik olvasónk osztotta meg velünk rövid kis történetét, amely ékes példa arra, hogy vannak még mindig jó emberek Kaposváron is.

Történetünk főhőse József, aki üzenetben osztotta meg velünk érdekes, ugyanakkor szerencsés történetét, ami első hallásra szinte hihetetlennek tűnt.

"Azért szeretném megosztani veletek a történteket, mert ez számomra egy rendkívül pozitív és felemelő tapasztalat volt, valamint így is szeretném megköszönni a megtalálónak cselekedetét. Történt ugyanis, hogy nagy kapkodásba voltam, mikor beálltam az Előd vezér utcai autómosóba, így egy zsebembe tömködtem mindent, pénzt, iratokat, telefont. A mosás közben emlékszem, többször is csörgött a telefonom, így rendre elővettem azt, nem figyelve arra, hogy közben mit rántok ki vele együtt a zsebemből."

Egy kis pénz bánta a figyelmetlenséget

"Volt is nagy meglepetés, mikor otthon nem találtam a pénzemet. Nem emlékeztem pontosan mennyi, de egy tízezres tuti lapult a telefonom társaságában, ám otthonra annak hűlt helye volt, így gyorsan újra a mosó felé vettem az irányt és átkutattam a boxot, ahol a kocsimat mostam. Mivel nem találtam semmit, az ott dolgozót is megkérdeztem, nem e talált valaki itt papírpénzt az elmúlt fél órában, vagy vissza tudnánk e nézni a felvételeket, de mindkettőre nemleges választ kaptam. Az úr javára legyen írva, segítőkész volt, végignézte velem a boxokat, felemelte a rácsokat, tényleg segített keresni elveszett tízesem, ám ahogy telt az idő, egyre inkább éreztem, hogy ezt a néhány forintot elbuktam, valaki már tuti el is költötte."

Maradéktalanul visszaadta

"Mikor néhány óra múlva, otthon a feleségemnek elmeséltem, ő arról győzködött, hogy még egyszer vissza kellene mennem, most már több idő telt el, lehet valaki leadta, vagy előkerült. Gondoltam akkor miért ne, újra visszamentem a mosóhoz, ahol újra felkerestem az ott dolgozó urat, és már kezdtem volna bele mondókámba, amikor megállított és átadta a bankókat. Kiderült, hogy nem is csak 10 ezret, hanem 11-et hagytam el, viszont egy később érkező, barna Mercedes-es úr megtalálta a boxban a pénzt, és azonnal leadta őket a férfinál. "

Köszönet a becsületességért!

"A férfi elmondta, hogy emlékezett rám, ezért átvette az ezreseket, és eltette azt, egy a papír társaságában, amelyen feltüntette a rendszámomat, és meghagyva munkatársának, aki a napokban váltani fogja, hogy ha ezt a rendszámú autót látja, adja vissza a pénzt. Elméletileg a Mercis úr a lefolyóban találta a pénzt, amit ugyan mi is átnéztünk, de akkor még tiszta hab volt, így nem láthattuk, csak később bukkantak elő a bankók. Rajtatok keresztül is szeretném megköszönni az ott dolgozó úr, valamint a megtalálónak is a segítséget, és hálás vagyok, hogy vannak még ilyen becsületes emberek Kaposváron is!"

Igen, ennek mi is örülünk, jó hallani ilyeneket!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: