2018. 01. 25., csütörtök, 16:05

Kaposvári tetkó trendek 2018 - Még mindig mennek a rózsák és a szerelmetek nevei

Egyszer már körbejártuk a kaposvári tetkó trendeket, viszont azóta eltelt másfél év, így újra lecsekkoltuk mik mennek. A Tattooed Lincoln art. tetoválói - Gergő, Béla, és Robi - voltak ebben segítségünkre. 

Minek tetováltatnál kicsit, ha lehet nagyot is?!

Az emberek többsége nagyobb tetoválásokat csináltat, ami látványosabb és hosszabb távon jobb befektetés, de vannak akik megállnak a kisebb mintánál. Az ide járó emberek 70%-a visszajáró vendég, mind a fiatalok, mind az idősek. Talán előbbiek körében jött meg jobban a varratási kedv, a közösségi médiákból úgy folyik a tetoválás, mint csapból a víz, népszerű lett, így többen is szeretnének. 

 

Tetoválás: Fischli Gergő

Nem árt, ha van kész terved! 

Kevés olyan vendégünk van, akinek ne lenne legalább egy alapötlete, de szeretünk mindig hozzárakni valamit, amitől különleges, egyedi dolog lesz és nem egy tömegtermék. Volt példa rá, hogy bejött egy srác hozzánk, hogy tele szeretné varratni az alkarját, majd amikor jött a kérdés: - Mégis mivel? válaszként csak annyit kaptunk, hogy fingja sincs. Az ilyen emberek azért jóval kevesebben vannak, mint azok akiknek vannak elképzeléseik. 

 

Milyen minták, motívumok mennek Kaposváron?

Tetoválás: Czibolya Béla

 

Míg két éve az álomfogó, a végtelenség jele és a csillagok mentek, az elmúlt pár hónapban már a rózsák vezetik magasan a listát, de gyakori a galamb, tigris és a homokóra is. Sokszor hiányzik a kreativítás az emberekből, nem bevállalósak, fosnak félnek egyedi dolgokat magukra varratni, inkább mennek a tömeg után. 

Havernak olyan van, nekem is olyan kell!

 

Melyik testrészre varrtok a legtöbbet?

Az alkar megy legjobban, ennek egyszerű az oka: kilátszik. Divatosak a fülcimpa és fül-perem, szemöldök fölötti tetoválások, kevesen vállalják be az intim testrészek közelébe vagy a rá való tetoválást, ámbár ők sokkal könnyebben le is dobják a textílt. 

 

Színes v fekete? 

Fifti-fifti.

 

Tetoválás: Valcsics Róbert

 

Luxus a kaposváriaknak a tetoválás?

Úgy gondolják. Például egy 40 ezres cipőre amit elhasználnak simán kiadják a pénzt, de egy ugyanilyen értékű tetoválásra, ami egy életre rajta marad nem szívesen költenek. Ilyenkor elmennek egy 'szobalakó' művészhez, aki olcsón varr, ám de olyan minőségben is. 

 

Ha már 'szobalakó' tetoválók, sok javításotok van?

Rengeteg torz dologgal jönnek be hozzánk, amin van hogy tudunk segíteni, van hogy nem. Erre példa, ha az úr vagy a hölgy páciens egy óriási fekete flekkel a karján érkezik hozzánk, hogy kezdjünk vele valamit. Egyes esetekben meg lehet oldani, máskor viszont a lézeres eltávolítást javasoljuk. 

 

Tetoválás: Valcsics Róbert

 

Mi az, amit a legtöbben megbánnak, hogy magukra varrattak?

A szerelmük neve vagy kezdőbetűje. Csak átok tetoválásnak hívjuk mert egy-két héten belül az elkészülése után biztosan szakít a gerlepár.

Sokszor úgy állunk neki az ilyen 'alkotásoknak', hogy magunkban már van egy ötletünk a tetkó takarására. 

 

Tetoválás: Fischli Gergő

 

Legviccesebb sztori?

Az emberek nem tudják kezelni a tetoválásaikat, nem kezelik őket megfelelően, akad olyan is aki túlbúzgó és 8 óra leforgása alatt elken egy egész tubusnyit, hogy megfelelően ápolja azt.

A legdurvább talán az a srác volt aki két hétig magán hagyta a fóliát és azt kenegette intenzíven a krémmel kívülről. 

 

Nagyon hasítanak a filmes motívumok!

Amikor a moziba kerül egy új film, szinte számítunk rá, hogy a következő hetekben beesnek a vele kapcsolatos varrások is. Így volt ez októberben az, IT (Az) bohóccal, vagy amikor kijött a Deadpool legalább négyet varrtunk belőle, a Marvel emblémát pedig lassan nyomdával sokszorosítjuk, annyian szeretnék magukra varratni. De ezekből is az aktuális trendek mennek, senki sem akar Rambot, Terminátort vagy Alient tetováltatni. 

 

Tetoválás: Czibolya Béla

 

Van még valaki aki nonfigurativot csináltat?

Azt hinné az ember, hogy leáldozott a nonfigurativnak, ám de van az a réteg, aki a mai napig keresi, annak ellenére, hogy próbáljuk ösztönözni őket, hogy valami vidámabb dolgot készítsünk inkább. Van pár pasi, akit meg lehet győzni, hogy maori, azaz törzsi mintákat varrassanak inkább, hiszen azok nagyon mennek és valljuk be, sokkal jobban is mutatnak. 

 

 

Innen is köszönjük a Tattooed Lincoln art.-os srácoknak a segítséget! Nehogy legközelebb én is hozzájuk menjek varratni!

 

Ha érekel amit csinálnak, kövessétek be őket a Facebook oldalukon!

 

 

 

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: