2017. 04. 26., szerda, 13:24

Badacsonyi kisokos - aka. így készülj a szeretet ünnepére

Már csak pár nap és itt van május elseje - na meg persze a hosszú hétvége - , de mondhatnánk azt is, hogy a szeretet ünnepe, amikor is irány a Balaton és a kihagyhatatlan badacsonyi bortúra! Összeállítottunk nektek egy kisokost, időjárás előrejelzéssel, menetrenddel és 1-2 jó tanáccsal, hogy mit ne felejtsetek otthon, ha arra vinne utatok!

 

Változékony időre számítsatok

Sajnos bármelyik meteorológiai oldalt néztük át, a területre mindenhol felhős időt és 1-1 mm csapadékra lehet majd a nap folyamán számítani. A táskába mindenesetre dobjatok be egy esernyőt vagy esőkabátot és a sárdagasztó gumicsizmát se felejtsétek otthon, bár a borozókba biztos nem fog betörni a vihar, így aggodalomra semmi ok! A hőmérséklet valahol 13 és 18 fok között lesz, így egy pulcsi nem fog ártani, de a napszemcsit se hagyjátok ki a készülődésnél, mert jobb elrejteni a boráztatta, már kicsit ködös pillantásokat!

 

 

A menetrend szerinti vonat és hajó kombóval nagyon egyszerű megközelíteni a terepet, de a hullámok miatt, jó ha egy Deadalon tabit is becsempésztek a nadrágzsebbe.

 

 

Vonat és hajó indulás, jegyárak

Vonatjegyet Fonyódig a felnőttek 2.240 Ft-ért, diákok 1.120 Ft-ért válthatnak oda-vissza, míg Badacsonyba a komp retúr jegyek 2.800 és 1400 pénzbe fájnak. A koránkelők már a reggeli 7.24-as vonatot elérhetik, aminek 9.30-kor van csatlakozása, de 8.57-kor is indul járat, ezt választva a 11.00-es komppal tudtok átkelni a túlpartra.

Visszafelé 16.00-kor indul a hajó, csatlakozása 17.03-kor lesz, a borozókban ragadtak pedig legkésőbb 17.30-kor tudnak távozni az északi partról, ám így egy óra várakozás után indul majd csak Kaposvár felé vonat, 18. 58 - kor. 

 

 

Reméljük előre gondolkodtatok és szabadságot vettetek ki a keddi munkanapra, vagy átcsoportosítottatok minden órát az egyetemen, hogy ne legyen probléma a másnapból! Ne felejtsetek el hazahozni anyunak egy butykosnyi bort, de azért magatokra is figyeljetek, csak mértékkel! Kedvcsinálónak itt a tavalyi május elsejei videónk:

 

 

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: