2017. 03. 12., vasárnap, 09:03

Egy kaposvári fiú 25 milliót lopott szüleitől, a haveroknak adott belőle prostira és lakástörlesztésre

A Siófoki Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya 2017. március 10-én eljárást indított lopás bűntett elkövetésének gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen – számolt be a police.hu rendőrségi honlap.

A siófoki nyomozók és a Somogy megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztályának munkatársai 2017. március 11-én elfogtak egy 22 éves kaposvári lakost, aki több alkalommal is nagyobb mennyiségű készpénzt tulajdonított el szülei pusztaszemesi otthonának garázsából. A fiatalember a 2017-es év elején megismerkedett több olyan személlyel is, akik beszélgetéseik alkalmával tudomást szereztek arról, hogy nagyobb mennyiségű készpénz van a férfi családjának otthonában. Ezen információk birtokban a „barátok” segítettek neki albérletet keresni, valamint felbujtóként és tettestársként a későbbiekben támogatták a bűncselekmény elkövetésében.

 

A 22 éves M. Ferenc kaposvári lakos társait a nyomozók rövid időn belül azonosították. A 22 éves, gerdei P. Mercédeszt, a 22 éves, bábonymegyeri P. Albertet, továbbá három pusztaszemesi lakost, a 18 éves V. Patrikot, a 44 éves V. Csabát és a 41 éves Sz. Tamás Róbertet otthonaikban a rendőrök elfogták és bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt előállították a Siófoki Rendőrkapitányságra, valamint a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányságra. A gyanúsítottak közül a rendőrök öt főt őrizetbe vettek és előterjesztést tettek előzetes letartóztatásuknak indítványozására, egy másik gyanusított szabadlábon védekezhet.

Lakás, kocsi, nő

A kihallgatások alkalmával a nyomozók megállapították, hogy az ellopott, közel 25 millió forintból a gyanúsítottak lakásrészletet fizettek be, személygépjárművet vásároltak. Több alkalommal is a napi szükségleteikhez fontos eszközöket, ételt, italt is vásároltak, továbbá szobákat béreltek egy panzióban, valamint egy nővel anyagi ellenszolgáltatás ellenében szexuális kapcsolatot létesítettek.

A házkutatások során az ellopott készpénz egy részét megtalálták a nyomozók és több olyan tárgyat is lefoglaltak, amelyeket a gyanúsítottak a pénzből vásároltak.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: