2017. 03. 03., péntek, 13:16

TESZTELTÜK: Új kétezres és ötezres

Március 1-én, szerdán készpénzforgalomba kerültek az új kétezres és ötezres bankjegyek, péntekre hozzánk is eljutott pár darab, ki is próbáltuk őket használat közben.

A régi bankjegyekkel egyébként 2017. július 31-ig lehet fizetni, utána a bankok és a posták három évig becserélik még a régi bankókat.

2020 júliusig még becserélhetitek a régieket

Pár érdekesség az új pénzekről:

  • A megújult 2 ezres előoldalának bal szélére került a hologram fólia. Felületén Bethlen Gábor portréjának tükörképe, Magyarország címere és vízszintesen a 2000 értékjelzés található.
  • Az új 2 ezres bankjegy előoldalának közepén található tulipán motívum mozgatás hatására aranyról zöld színűre változik, a két szín egyértelműen megkülönböztethető egymástól.
  • Az új 5 ezres bankjegyen egy rejtett kép található. A hátoldalán lévő képtől jobbra látható díszítő motívumban, a bankjegyet közel szemmagasságban tartva, síkban elforgatva egy H betű jelenik meg.

 

Persze mindezek rohadtul nem érdekelnek minket - ahogy valószínűleg titeket sem -, használat közbeni sajátosságaikra viszont annál kíváncsibbak voltunk.

 

1. Fázis

Az első fázisnál nem tapasztaltunk semmi különbséget a régitől, mosolyogva reagált a pultoslány rendelésünkre, ami rövid úton meg is érkezett. 

 

2. Fázis

Így kell elővenni zsebből. Még ropogós, felülete teljesen sima, tapintása kellemes. (amíg ilyen friss, vigyázzatok vele ki ne csússzon!)

 

3. Fázis

A fizetés, csakúgy mint a réginél, akadálytalanul zajlott, a pultoslány továbbra is kedves, mosolygós. Kezdjük megszeretni az új címletet.

 

4. Fázis

Az új kétezressel vásárolt sör töltése és fogyasztása roppant kellemes. Egyértelműen megvett minket.

 

Ezután már tulajdonképp csak formaságból teszteltünk pár további alapvető funkciót, de itt már megállapítást nyert a tény, hogy az új címletek sikeresen vizsgáztak.

 

Fájerhez is kiválóak az új fizetőeszközök

 

Pénzszóráshoz is hibátlanok

 

 

@74nullanulla által megosztott bejegyzés,

 

Próbáljátok ki őket ti is!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: