2017. 02. 09., Csütörtök, 15:35

TESZTELTÜK: Castello pizza

Szinte hihetetlen, de megint egy újabb pizzéria nyílt a városban - bár kiszállítós formában - de a dömping ellenére mi továbbra sem változtatunk azon a csodálatos szokásunkon, hogy azonnal le is vizsgáztatjuk.

Nézzük először is a választékot!

32 féle pizzából választhatunk - 22, 32 és 45 cm-es kivitelben-, ezeken kívül salátákat, önteteket, valamint palacsintát találunk a kínálatban és három fajta akciós menüből választhatunk. Minden teszt alkalmával próbálunk valami különlegességet találni az aktuális palettán, ez most is sikerült az All-in pizza személyében, melynek specialitása a sajttal töltött szél, ami legjobb tudomásunk szerint csak itt rendelhető a városban. Emellé választottuk tesztjeink standard pizzáját, a sonka-kukoricást, na meg a szószt, melynek kiszállításához 40 percre volt szükség, ami nagy pizzatesztünk tanulsága szerint átlagos időnek számít. 

Az esztétikai megjelenésre egy rossz szavunk sem lehet, jól látható a sajttal töltött kalácsos szél - ami a gyengénk -, ezen belül pedig csurig van feltéttel, minden centijén akad sonka, ragu és sajt is bőven, ráadásul az átmérője helyenként a 33 centit karcolja.

 

A tengernyi sajt és egyéb rávalók külcsínre ugyan előnyére válnak, a vékony belső tésztával együtt viszont megbillen a balansz, érdemes lenne egy kicsit vastagítani rajta, hogy ne feltétet együnk tésztával, hanem fordítva.

Az első falat után megállapítottuk, hogy jó választás volt a Castello ragu, a mustáros-tejfölös íz nagyon jó szolgálatot tesz a többi - minőségi - feltét mellett ízfronton.

A sajttal töltött szél nemcsak azért jó dolog, mert csak, hanem mert így tuti hogy a pizza széle is elfogy, így 100%-os a feldolgozottság.

Ha valamibe bele akarnánk kötni, azt mondanánk sülhetett volna még másfél percet, ez talán a színének is jót tett volna...

Standard pizzánk is hasonlóan kellemes külalakkal érkezett - szép, kerek forma, aranyabarna szín, és sok-sok-sok feltét egészen a szélekig. 

A sajttal és a sonkával már megismerkedtünk előzőleg, az alapszósz viszont csak most mutatkozott be - egyébként nagyon szimpatikusan -, és mondhatjuk nem játszotta meg magát, az igazi paradicsom íz kellemes fűszerezéssel társul. A külön kért pizzaszószban még jobban tetten érhető a természetes íz, ez tényleg paradicsom, pacsi!

Összességében két korrekt pizzával volt ma dolgunk, ha szerettek kísérletezni, próbáljátok ki őket ti is!

A teljes választékot megtaláljátok a Facebook oldalukon!

További ESZEMISZOM írásaink ITT

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: