A nagy kaposvári pizzateszt 2. rész

2015. 07. 29., Szerda, 20:20

A nagy kaposvári pizzateszt 2. rész

Folytatjuk a válasz keresését arra a kérdésre, vajon melyik Kaposvár legjobb pizzériája? Az első részben már teszteltünk 7 pizzériát, most a maradék hetet kóstoltuk végig, hogy teljes képet kaphassunk. Közben konkrét szavazatháború zajlott, több mint kétezren kattintottatok a kedvencetekre, de most vége a mellébeszélésnek, megmondjuk a tutit..

SUBITO

Nagyjából átlagos idő, 30 perc kellet a Subitonak a rendelés felvételétől a kiszállításig. Kinézetre teljesen normális, kör alakú tészta, pufi peremmel. A tészta ízét és jó állagát a szerkesztőség tagjai közül többen kiemelték, és a feltét mennyiségével vagy minőségével sem volt gond. A pizzához rendelt szósz kellemesen fűszeres, illatos, nem az a kecsappal kevert "valami". A papíron 30 centis pizza a valóságban is 30 centi volt, szóval nem találtunk benne semmi hibát, 33 pontot kapott.

Összpontszám: 33

PARADISO

Másodiknak a Paradiso érkezett 34 perc alatt. Tésztája az átlagnál kicsit vékonyabb és a széle sem hasonlít például a Subito pizzájára, de összességében ez nem jelent rosszat. Az alapszósz mennyiségét néhányan kevesellték, de egyéb negatívumot senki nem emelt ki. A feltétek értékelésénél volt kolléga aki a kevés sajtra panaszkodott, vagy a fonnyadt kukoricára, de átlagban 7-es osztályzatot kapott, ami egész jó. A szószok között az övék volt a legsűrűbb és ízre is rendben volt. A valós méret számottevően nem tért el a rendelttől, tehát összességében remek kis pizza volt, akárcsak az előző.

Összpontszám: 29

HAM-PIZ

A második felvonás első húsz perc alatti befutója a Ham-Piz volt, egész pontosan 19 percre volt szükségük. A hozzájuk tartozó pizzériák (Mobil Pizza, City Pizza) is hasonlóan jó időt futottak, de továbbra is ez az egyetlen pozitívum velük kapcsolatban. Ugyanaz az igénytelenség tárult a szemünk elé, mint az említett pizzériák esetében, kenyérlángos-szerű  tészta, valami olcsó felvágott és hasonlóan gagyi sajt, az alapról vagy inkább hiányáról meg már inkább nem is beszélnénk. 

Na jó, egy pozitívum mégiscsak akadt a gyorsaságon kívül: jó nagy adag szószt kaptunk, ami, bár kissé keserű volt, nagyszerűen elnyomta a pizza ízét.

 A 28 centisnek mondott pizza a mérésnél 25-ösnek bizonyult, de ez igazából már egyikünket sem érdekelte. Egy kérdés viszont maradt, amit nem sikerült megfejtenünk, miért adják ugyanazt a pizzát 4 különböző néven, 300 ft-os differenciával..?

Összpontszám15

SZICÍLIA

27 perc alatt ért ki a Szicília pizzája, amiért meg is kapta a 4 neki járó pontot. Sajnos itt is ez az egy szempont volt, amiben optimálisan teljesített. Már ránézésre meg lehetett állapítani, hogy nagyon száraz a tészta, ez a kóstoláskor be is bizonyosodott. A 6 tesztelőből ketten savanyú ízt is véltek felfedezni a tésztában, a többiek "csak" a szárazságára panaszkodtak. Feltét meglehetősen kevés volt rajta, a pizza széle felé már alig jutott belőle. A szósz elég jellegtelen ízű, valaki a natúr paradicsomszószhoz hasonlította, ráadásul a 28 centisként rendelt pizza 26 centisre ment össze, mire kiért. Pedig régebben szerettük ezt a pizzériát, sokszor ettünk náluk helyben, ezért ez most csalódás volt, talán legközelebb.

Összpontszám17

PIZZABOY

17 perc alatt kiért, ami abszolút rekord a teszt egészét nézve, szóval hatalmas pacsi a futárnak! Egyébként ugyanaz mint a Ham-Piz pizzája, csak egy százassal kevesebbe került..

Összpontszám15

 

ITÁLIA

 

Amíg a pizzákat vártuk, megpróbáltuk kitalálni melyikek lesznek a dobogón, az egyik legtöbbet emlegetett pizzéria az Itália volt. Ezzel együtt többen is megjegyezték, hogy amilyen jó a pizzájuk, olyan lassú a kiszállítás (vagy az előállítás ugye, ezt nem tudhatjuk).  Be is igazolódott ez a tapasztalat, messze a legtöbb időre, 67 percre volt szükségük a kiszállításhoz. Viszont az előzetes várakozásoknak eleget tett, nagyon guszta pizza került elő a dobozból. Szabályos forma, minőségi tészta és feltét, sok sajt - ezekkel a jelzőkkel illették a tesztelők. A szószuk 4-es és 5-ös osztályzatokat kapott, a pizza megjelölt méretében pedig nem tapasztaltunk eltérést.

Ha a rendelési idő nem lett volna szempont az értékelésnél, bizony ez a pizza is ott lett volna a top 3-ban.

Összpontszám: 28

TRATTORIA LA PRIMA

Csakúgy, mint az elsőben, ebben az etapban is volt egy pizzéria, amit szinte senki nem ismert, és ez a Trattoria volt. Kinézetét tekintve egyértelműen a minőségi pizzák ismertetőjeleit hordozza - szabályos kör alak, szép perem, ízlésesen elhelyezett feltét. Két jelző a tésztára: "király" , "na ezt a tésztát szeretem" - és mindenki osztotta ezeket a véleményeket. Minőségi feltétek kerültek rá szépen, rendezetten, jól egybesülve a tésztával. A szószuk kellően sűrű és fűszeres volt, de enélkül is abszolút élvezhető volt a tészta. Ahhoz képest, hogy a teszt utolsójaként érkezett, egy szelet sem maradt belőle, ez aztán a pizza!

Összpontszám: 34

A 2. teszt 7 pizzériája közül a 3 legtöbb pontot tehát a La Trattoria (34), a Subito (33), és a Paradiso (29) kapta.

Első alkalommal a Bianco (34) , az Ayran (32) illetve a Két Testvér (29) kerültek a dobogóra. 

A szavazás a következőképpen zárult: Magasan a Két Testvér kapta a legtöbb szavazatot, gyakorlatilag minden 5. ember rájuk szavazott. A második legtöbb szavazatot, azaz 14%-ot kapott az Ayran, és közel azonos számú szavazó, 12% adta a voksát a Bianco Nano, Itália és a Subito trióra. Ezután a Tommaso és a Trattoria következik 7%-al, majd a Pizza 67 és a Paradiso 4%-al, a maradékra elenyésző számban szavaztatok.

A mi értékelésünk szerint tehát a következő pizzák a dobogósak:
 

1. - Trattoria La Prima (34)

       Bianco Nano (34)

2. - Subito (33)

    - Ayran (33)

3. - Paradiso (29)

   - Két Testvér (29)

A szavazataitok alapján 1 ponttól 5 pontig adtunk hozzá a saját eredményeinkhez, eszerint így alakul az első három hely:

1.  - Bianco (37)

    - Ayran (37)

2. - Trattoria (36)

     -  Subito (36)

3. - Két Testvér (34)

Köszönjük, hogy szavaztatok, jó pizzázást kívánunk mindenkinek!
 

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: