2017. 02. 08., Szerda, 16:55

Pénteken újra Kaposváron lemezlovászkodik B. Tóth László!

Február 10-én újra B. Tóth László zenéire csöröghetünk a Corner Étteremben. Poptarisznya újratöltve, bulika indul! De ki az a B. Tóth? - kérdezheti a fiatalabb közönség.

B. Tóth László neve abban az időben vált igazán ismertté, amikor még csak néhány rádióadóból lehetett válogatni, s vadászni kellett a jó zenéket. Ő volt a nyolcvanas években még forradalminak számító Poptarisznya műsorvezető-szerkesztője, nála futott be például a Bonanza és az Edda is. Ezzel együtt ő volt az első - mai értelemben vett - rádiós DJ, stílusát sokan utánozták és utánozzák ma is - országszerte. A rádiós garancia volt a legjobb válogatásokra, slágerekre, és állandóan megtöltötte a "poptarisznyát".

De hogy is ment ez régen?

Ma, a teljes online hozzáférés korában természetes, de a rendszerváltás előtt egyáltalán nem volt egyszerű hozzájutni a legújabb külföldi lemezekhez, slágerekhez. Akinek volt valamiféle külföldi kapcsolata, vagy aki utazhatott, megpróbált lemezekhez jutni. B. Tóthnak kialakult rendszere volt - 

leszállt délután kettőkor Ferihegyen a Londonból érkező járat, a pilóta hozta a külföldi lemezeket, ő pedig már a rádió felé menet a kocsiban feltépte a csomagolást, hogy négykor, mire kezdődik a Poptarisznya, már képben legyen és lejátszhassa az új számokat. 

Hogy tudja, mik mennek a nagyvilágban, mik a kor popzenei trendjei, külföldi újságokat olvasott és kitalálta saját stílusát a szignálokkal, effektekkel és a számok közötti beszéddel, ami a hallgatók körében először nem volt túl népszerű.

És mi a helyzet a mai zenékkel?

Vajon ma is annyira képben van a Pop-tari-top összeállítója, mint régen? B. Tóth szerint ma is ugyanannyi rossz és ugyanannyi jó zene készül, mint korábban, az arányok nem változtak.

Ma sem válogat, nem műfaj szerint szelektál, számára csak jó és rossz zene létezik. Amikor zenét hallgat, a komolyzenét simán váltja nála egy Deep Purple- vagy egy Beatles-dal.

Ha zenéin keresztül szeretnétek megismerni őt, ezt a bulit ki ne hagyjátok!

Facebook esemény

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: