2017. 01. 19., Csütörtök, 12:03

Nálatok megváltozott már a Facebook üzenetküldője? Nálunk igen!

A közösségi oldal üzenetküldő funkciója új dizájnt kapott, amit az önálló Messengerből vettek át, ennek ellenére az újításban nem működik még minden korábbi funkció elég magabiztosan.

Az elmúlt hetekben napról napra egyre több felhasználó tapasztalhatta, hogy a Facebook webes verziójában jelentős változáson esett át az üzenetküldő funkció. A sima (kis) chatablakokban nem történt változás, az üzenetkezelő megnyitása után azonban a korábbitól eltérő kép fogad bennünket. A változásokat felhasználói közt fokozatosan elterjesztő Facebook mostanra már a legtöbbeknél átvariálhatta az üzenetes részt.

A változások első, szembetűnő jele, hogy a beérkező üzenetek jelzésére használatos buborékot lecserélték, így mostantól a mobilalkalmazásnál is megszokott ikont láthatjuk.

Az üzenetküldőt megnyitva pontosan olyan elrendezést láthatunk, mint a messenger.com-on. A partnerlista a képernyő bal oldalán kapott helyet, középen a legnagyobb sávban maga az üzenetváltás látható.

A jobb oldalon láthatjuk, hogy az adott partner mikor volt utoljára online, itt módosíthatjuk a beszélgetés beállításait (úgymint szín, hangulatjel vagy becenevek), de ennél a pontnál kereshetünk rá egy korábbi üzenetváltásra is. A képernyő jobb alsó sarkában azok a videós és képi kontentek jelennek meg, amiket a beszélgetés ideje alatt elküldtünk egymásnak.

Ha az egyik, korábban küldött vagy kapott képre rákattintunk, az egész galéria megnyílik, így végigléptetve akár olyan képet is láthatunk, amit ezelőtt több évvel küldtünk el egymásnak.

Hogy tetszik az új dizájn?

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: