2016. 08. 08., Hétfő, 14:38

Ezek a város legjobb lángosai! - a nagy kaposvári lángos teszt 2.

Na kérem! Volt már nálunk pizza, fagyi, kávéteszt, és most, hogy kitört a nagybetűs NYÁR, mi mást tesztelhetnénk, mint a strandok büféinek alapkellékét, a sörkorcsolyák királyát, az éhes bendők megtöltőjét, az olajban sült ételek magyar dojenjét, a LÁNGOST. Időt és kalóriát nem sajnálva végigettük a kaposvári lángoskínálatot, hogy a végén 8 kilóval nehezebben, 10-es koleszterinszinttel, de büszkén kiálljunk elétek, és elmondhassuk hol ehetitek a legfinomabb lángost Kaposváron.

Tesztünk első részét, benne 5 lángos értékelésével ITT olvashatjátok, most pedig jöjjön a maradék, hogy végre kihirdethessük melyek Kaposvár legjobb lángosai!

Vásár - Tibi bácsi (töltött lángosos) 

Sokat emlegetett és talán a város egyik legnépszerűbb lángososa Tibi bácsié, ezért nagy reményekkel érkeztünk a tetthelyre múlt vasárnap. Hosszú sort kellett kivárnunk hogy végre leadhassuk a rendelésünket, de hamar elkészültek lángosaink a rutinos kezeknek hála. Ahogy látjátok, feltétben nem szenved hiányt a lángosuk, és az egyedi tejfölözés is dob a kinézeten. A külcsínnel tehát minden oké, de a lényeggel, vagyis a tésztával egyáltalán nem voltunk megelégedve, kissé nyúlósnak, "gumisnak" találtuk. A sajtos-tejfölös és a töltött lángos tésztája közt nincs különbség, ami viszont felhúzza ezt a pontszámot, az a töltelék. Ez a dinsztelt káposzta ugyanis hatalmas telitalálat, feledteti a gyenge tésztát. A tanácsunk tehát, ha feléjük jártok, hogy a töltött lángost válasszátok, a bomba íz mellett beillik akár egy kiadós ebédnek is ez a csónak!

10/7

Virágfürdő - Büfé

A lángosteszt legkellemesebb meglepetése volt ez a kóstolás, hiszen más elvárással érkeztünk ide, mint egy csak lángossal foglalkozó bolthoz, ráadásul nem is rendelkeznek nagy tradíciókkal. Ez tehát nem akadályozta őket abban, hogy egy egyáltalán nem olajos, laza szerkezetű, naturan is finom, rengeteg feltéttel tálalt lángost adjanak ki nekünk. A széle vastag, a közepe fele vékonyabb, ropogós külső, puha belső - nincs itt mit ragozni, ez egy korrekt lángos!

10/8

Vásár - Piac Büfé

A piac büfé lángosa számára a legvilágosabb tészta címen kívül nem sok babér termett. A feltét mennyisége és minősége sem ütötte meg a mércét, és a tészta állaga, íze sem jött be egyikünknek sem. 

10/5

Vásár - Gombócz Büfé

Ez a lángos is kapott tőlünk egy szóbeli különdíjat, ami nem másért jár, mint a legkeményebb szélért. Ez a túlzott keménység a tészta egészére jellemző, annak ellenére sem maradt puha a belseje, hogy egy nagyon vastag lángosról beszélünk. A sajtot nem spórolták le, a tejfölt viszont igen. Ami emlékezetes marad még erről a lángosról, az az, hogy nem kértünk fokhagymát, mégis kaptunk rá.

10/6

A 74nullanulla értékelése szerint tehát a Kaposvár legjobb lángosai címért folytatott versenyben a következő egységek állhatnak a képzeletbeli dobogóra:

Virágfürdő - Csúszda Bisztró 10/8

Turul Étterem 10/8

 Virágfürdő - Büfé 10/8

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: