2016. 05. 19., csütörtök, 15:45

Vicces kaposvári önéletrajzok 2.0 - a meztelen, a helyesíró, a lovász és a vállalkozó

Az önéletrajz írás egyáltalán nem nehéz, gondolhatnánk. Ám közel sem olyan egyértelmű, hogy mi kerüljön és mi nem a jelentkezési lapunkra. Ezt támasztja alá az a rengeteg CV, amit kaposvári cégek jutattak el hozzánk annak reményében, hogy mindenki tanulhasson belőlük egy keveset. Vagy legalábbis derül rajtuk egy jót! Vicces önéletrajzi válogatásunk 2. része következik!

A tanfolyam király

Azzal talán még nincs is akkora baj, ha az egyszeri álláskereső nem rendelkezik az önéletrajzírás megfelelő formai követelményeinek az ismeretével, ám ha ez a tulajdonság még pocsék helyesírással is társul, nem ad sok bíztatásra való okot a cégvezetőknek. Mondjuk arra azért kíváncsiak lennénk, hogy a gyorsíró tanfolyamon, illetve a számítógép kezelő képzésen mit tanult a potenciális pályázó. Bár ha jobban megnézzük, lehetséges hogy ezen kurzusok valamilyen mutációiban vehetett részt, hiszen - mint ahogy azt a hölgy feltárta - a nevük pontosan így hangzik: „számitogép kszelöi tanfolyam” majd „tanfojam gyors iroi”. Az biztos, ha valaki ennyire szeret „emberek köszöt lenni” akkor az már megfelel a kor követelményeinek!

 

A háromszavas lovász

Vannak pályázók, akik oldalakon keresztül taglalják életük minden szegmensére kiterjedő dolgaikat, míg mások két-három mondatban összefoglalják a lényeget. A tömör fogalmazás azonban nem biztos, hogy sokkal jövedelmezőbb a hosszúra eresztett önéletrajzokénál. Így volt ezzel József is, aki nem húzta az időt holmi részletes bemutatkozással. Egyből a dolgok közepébe vágott és három szóban kifejtette mire van szüksége: lóval kapcsolatos munkára. Ennyi. Mondjuk egy lovász mi másra vágyhatna? Reméljük elérte célját! ( Azért az a 30 éves tapasztalat nem semmi.)

 

A vállalkozó

A tartósan munkanélküli állapot bizony nehéz időszak egy ember életében. Főleg ha az 1999 óta tart. Gáspár egy ismeretlen kaposvári iskolában végzett – igaz csak a 8 általánosig jutott – ám szuper sporttehetségének hála három „vállalkozást” is indított. (Mondjuk ezeknek nem sok közük volt a sporthoz.) A barátoknak való adósságrendezés valószínűleg nem hozott sokat a konyhára, ezért biztosan egy „törvényes” foglalkozásba kezdett, melynek spontán módon a „magas szintű szervezett gépjárműbeszerzés, és meggyőzéses tárgyalásos áruházi beszerzés” elnevezést adta. Eme fogalmak pontos jelentéséről maximum csak elképzelésünk lehet. Azért az becsülendő, hogy legalább az alkoholt mellőzi jelöltünk. Vagy legalább csak alkalmanként. Vagy kitudja…Mindenesetre melót biztosan nem így kell keresni!

 

A pucér pályázó

A HR szakma álláspontja szerint az első, amit megnéznek a felvételiztető cégvezetők, az önéletrajzon szereplő arckép. Na, most mit gondolhattak azok a górék, akik meglátták Csaba profilképét? A szabványokat rendesen félretéve ő úgy döntött, hogy bizony mindent megmutat. A szó legszorosabb értelmében! Lehet, hogy éppen a nudista strandra készült mikor a felvételt készítette, vagy egyszerűen ilyen a hétköznapi „dress code” szűk környezetében. Erre azért nem mindenki kíváncsi…

 

Az első válogatásunkat ITT találjátok!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: