Brékó, Brékó! Szombaton akciós belépővel nyit a pécsi állatkert!

2016. 05. 18., szerda, 16:17

Brékó, Brékó! Szombaton akciós belépővel nyit a pécsi állatkert!

Május 21-én irány Pécs, hiszen 9 órakor végre megnyitja kapuit a teljes felújításon átesett állatkert. Az első hétvégén különleges kedvezményekkel, kihelyezett belépőárusítással, ingyenes buszjáratokkal és rendkívüli állatokkal várnak benneteket. Lesz itt kérem szépen mindenféle állat, mint a cirkuszban: puma, perzsa leopárd, varacskos disznó, bengáli tigris, gyűrűsfarkú maki, zebracápa, szirti cápa, hiúz, oroszlán...

1,8 milliárdból húzták fel

Az új komplexumot nem kevesebb mint 1,8 milliárd forintból húzták fel és nem csak szimpla állatkertként, hanem ökoturisztikai parkként és fogadóközpontként funkcionál majd. Emellett rendezvény és információs térként működik majd, és külön oktatóbázissal is rendelkezik, ahol a gyerekek a fenntartható fejlődéssel és a környezettudatos magatartással ismerkedhetnek meg a látnivalókon keresztül.

 

Új, okosabb elrendezés

Az állatokat tematikus egységekben találjuk meg mostantól: van majomház, krokodilház, a pumákat és a leopárdokat pedig a nagymacskáknak fenntartott egységben leshetjük meg. A fő látványosság a nagymacskák számára kialakított ragadozó- és vízilóház lesz, oroszlánokkal, tigrisekkel és persze vízilovakkal. A fókamedencét körbejárhatjuk, de egy üvegfalon keresztül is benézhetünk hozzájuk, aminek szomszédságában az emlősöket találjuk majd.

 

Akciós jegyek a nyitóhétvégén

Jó ha tudjátok, hogy az állatkert környékén autóval nem lehet majd megállni, így érdemes előre gondolkodni az útitervvel kapcsolatban. A 14 év alattiak a nyitó hétvégén ingyenesen, a 14 év felettiek pedig mindössze 1.500 Ft-ért járhatják majd be a komplexumot, ami reggel 9-től este 7-ig fogadja majd a látogatókat.

 

A hétvégére gyönyörű napsütéses időt mondanak, így tökéletes programnak ígérkezik a kirándulás, hajrá!

 

pecszoo.hu

 
Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: