Beteszteltük a MannaICE fagyikínálatát - felköthetik a gatyót a kaposvári dobogósok!

2016. 05. 07., szombat, 16:13

Beteszteltük a MannaICE fagyikínálatát - felköthetik a gatyót a kaposvári dobogósok!

Ismét új fagyizó nyitott Kaposvár belvárosában a minap. Ígéretünkhöz híven a tervezett nyitási napon meg is rohamoztuk a MannaICE fagyizót, ami a Stühmer Kávéház teraszán kapott helyet.

 

 

Itt egy kis emlékeztető, milyen szempontokat is figyeltünk A nagy kaposvári fagyiteszt során:

Íz, adag mérete/súlya, ár. Ezek mellett persze dokumentáltuk, hogy hány fajtából lehet választani, milyen a hűtőpult összképe, a kiszolgálás, satöbbi.


Ennyi fajtából választhatunk: 16

Ár: 220 Ft

Egy adag súlya: 7 dkg

Ezeket kóstoltuk: csoki, eper, oreo, meggyes mákos, epres sajttorta, zacher

 

 

Jól bejáratott brand-ről van szó

A MannaICE márka nagy népszerűségnek örvend az egész országban, így tartottam egy kis háttérkutatást, miben is rejlik a titkuk. A titok, hogy az országosan 200 helyen jelenlevő brand édességeit kizárólag házi gyümölcsökből készítik, amik a fagyik 40-45%-át teszik ki és ehhez jönnek még a minőségi olasz alapanyagok. Ez a pár info előre is vetítette, hogy jóféle fagyival lesz dolgunk.

 

Sutyiban lőttünk egy képet a pult belsejéről is

Az utcafrontra néző pult igazán igényes és modern, a választék pedig nagy. A külföldi turisták dolgának megkönnyítésére minden név angolul is fel van tüntetve. A kiszolgálás kifogásolhatatlan, így ha például döntésképtelenek lennétek, a lányok segítenek választani a különlegesebb ízek közül, akárcsak nekünk.

 

 

Az összes fagylalt színben hozza ugyanazt az élénk árnyalatot, amit az eredeti gyümölcstől-italtól várna az ember. A sűrűségéről csak áradozni tudunk, egy jó 20 percnyi kóstolgatás után is frankón tartják a gömb formát, távolról sem a gyorsan olvadós fajta. Minden egyes ízben hozzá illő darabokat fedeztünk fel a nyalásuk közben, ami nem kis plusz élményt adott.

 

 

Az ízek

Kétségek nélkül állíthatom, hogy a városban itt adják a legjobb epret. A 'műsavanyú' íztől búcsúzva (végre), igazán természetes aromákat véltünk felfedezni, amik leturmixolt gyümölcs darabkák rostjaival párosulnak.

A csokijuk tökéletes kakaó tartalommal rendelkezik, az oreo pedig olyan mint egy feltunningolt vanília fagyi, amit rogyásig teletoltak keksz darabokkal. Így kell ezt csinálni!

 

 

Az epres sajttorta csak simán omnomnom...

A különlegesebb darabokba is belenyaltunk. Marci a meggyes mákosat szúrta ki először, ami nem bizonyult a legjobb választásnak, de azért elnyaltuk. Igazából a mákot nagyon is kedveltük benne, csupán a meggyet hiányoltunk belőle. A zacher nem hazudtolta meg a nevét, tuning kakaós volt, ahogy annak lennie kell. A hozzám hasonló étcsoki imádók biztosan kedvelni fogják, mert sokkolóan kakaós a kicsike.

Győztesünk a választott fagyik közül az epres sajttorta lett, egyöntetű vélemény született a legfinomabb ízt illetően. A keksz egyenesen felséges benne és amilyen eper ízzel párosul... Awwww!

 

 

Szó mi szó, az ízorgia után vérszemet kaptunk és telhetetlenségünkben lecsaptunk még két gombócra, ami latte macchiato és a madártej volt. Utóbbit mindannyian igazán finomnak véltük, egyetlen hibája, hogy nem madártej íze volt, így szerény véleményünk szerint átnevezésre, vagy némi újragondolásra szorulna. A latte pedig tényleg latte ízű volt, de az epres sajttorta után semmi esélye nem volt...

 

Átlagpontszám: 8.7

Értékelésünk alapján tehát, a MannaICE ezennel átvette az ezüstérmet a Neu-tól. Ilyennek kell lennie egy igazi főzött kézműves fagyinak - az ízek brutál jók és a sűrűségük is tökéletes. Mi biztosan visszajáró vendégek leszünk, kiváltképp május 8-án, hiszen minden második gombócot ingyen dobálnak majd a kuponnal rendelkezők felé.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: