Ma van az offisöl Batman Day – Isten éltesse a Sötét Lovagot!

2016. 04. 30., Szombat, 14:17

Ma van az offisöl Batman Day – Isten éltesse a Sötét Lovagot!

Ezen a napon, 1939. május 1-én jelent meg a Detective Comics 27. száma, amelyben először mutatkozott be a képregényóriás legújabb karaktere: Batman. Az első sötét lovag sztori mindössze 6 oldalas volt, és akkoriban talán senki se gondolta volna, hogy a főhős 77 év múlva a világ legnépszerűbb szuperhősévé válik.

A legnépszerűbb szuperhőssé vált

Eleinte azt hittem, túlságosan elfogult kijelentés lenne Batmant a világ legnépszerűbb képregény-karakterének és szuperhősének nevezni, azonban némi kutatás után rájöttem, nem csak az elfogultság szól belőlem. 77 év alatt Bob Kane rajzoló és Bill Finger író közös gyermeke olyan népszerűségre tett szert, amellyel jócskán maga mögé utasítja vetélytársait, ráadásul a karakter legnagyobb ellensége, Joker is simán viszi a prímet a rajongók létszámában.

Siker, siker hátán

A sötét lovag karakterét szerencsére mindig is nagy becsben tartották az alkotói, így még nem nagyon sikerült vakvágányra terelni a szuperhőst sőt, olyan kiemelkedő alkotásokat jegyeznek a neve mellett mint a Killing Joke ikonikus képregénye, a Batman: Sötét Lovag című két Oscar-díjas filmje (legjobb férfi mellékszereplő és legjobb hangvágás), vagy a rekordbevételeket hozó Batman: Arkham Asylum játék és annak folytatásai.

Sorozatot is indítottak a kezdetekről

Batman népszerűségét az utóbbi években jócskán megdobta a jobbnál-jobb alkotások tömkelege, és itt nem csak a mozifilmekre kell gondolni. Batman karakterére a DC nyugodtan építhet már évek óta, kezdve a sort Christopher Nolan trilógiájával ami máig messze a legnagyobb bevételt jegyzi a DC-nél.

Nem szabad elmennünk a manapság igen nagy népszerűségnek örvendő Gotham sorozat mellett sem, amely az eredettörténetet bemutató sztorijával tökéletesen illeszkedik a napjainkban szépen burjánzó Batman-hypeba.

Dicső múlt, fényes jövő

A fényes múltat még fényesebb évek követhetik, hiszen a márciusban bemutatott Batman v Superman: Az igazság hajnala film egy olyan sorozat első része, amelyben a Justice League ikonikus tagjaként még jó párszor találkozhatunk kedvenc hősünkkel, ráadásul nemrég hivatalosan is bejelentették, hogy a karaktert megformázó Ben Affleck saját rendezésű Batman filmekkel érkezik a következő években.

És akkor még nem is említettem az augusztusban érkező Suicide Squadot amelyben a világ legjobb detektíve is szerepet vállal majd, a nyáron érkező Killing Joke adaptált animációs filmjét, a Telltale stúdió hamarosan érkező új játékát, és az újabb évadokkal készülő Gotham sorozatot.

Egy szó mint száz, a 77. esztendejébe lépett Batman köszöni szépen jól van, és a rajongók legnagyobb örömére a következő években az eddigieknél sokkal többször találkozhatunk majd a nevével!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: