Újabb változtatás jön az Instagrammon - eljött a kisfilmek ideje!

2016. 03. 31., csütörtök, 11:57

Újabb változtatás jön az Instagrammon - eljött a kisfilmek ideje!

Megint változik kicsit a világ legkedveltebb fényképmegosztós portálja, az Instagram.

Nemrég írtunk arról, hogy milyen kellemetlen ráncfelvarrásra készül az Instagram saját berkein belül, most pedig ismét velük kell foglalkoznunk, mert egy igencsak előnyös változtatást vezettek be.

 

 

15 helyett 60 másodperc

Három évvel ezelőtt hoztak be egy igen látványos új funkciót, a videó feltöltési lehetőséget, amely segítségével 15 másodperces vidiket lehetett megosztani az Instán. A közösségi óriásnál úgy gondolták, 15 másodperc pont elegendő, az még belefér az egyébként fénykép megosztós alkalmazás profiljába, és nem tévedtek. A felhasználók rendszeresen postoltak videókat is, igaz néha meggyűlt a bajuk a másodperc korlátozással. Ezt a korlátozást oldják most fel, mármint csak módosítják méghozzá egy percre, így filmeket ugyan még nem, azonban trailereket már lassan nézhetünk az Instán is.

 

 

A változtatás oka természetesen egy felmérés (állítólag), mely szerint a felhasználók az elmúlt fél évben már 40 százalékkal több időt töltöttek videónézegetéssel, mint eddig, így ha a 15 másodperces korlátot most felemelik, még tovább tarthatják a felhasználókat oldalukon, ami lássuk be, a hülyének is megéri. Ezzel a változtatással az Instagram már valódi kihívójává vált a többi, rövidfilmes videómegosztónak, mint amilyen például a Vine is, így nagy kérdés, hogy mennyien fognak átpártolni tőlük az amúgy is nagyobb felhasználóbázissal rendelkező Instagrammhoz.

 

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: