Fészbúkosodik az Instagram - örülünk Vincent?

2016. 03. 16., szerda, 13:27

Fészbúkosodik az Instagram - örülünk Vincent?

Négy évvel a felvásárlás után a saját arcképére formázza a Facebook, a világ legnépszerűbb fényképmegosztós közösségi oldalát, az Instagramot. Rengeteg negatív kritikát kapott már most a bejelentés, de ez minden nagyobb változtatás előtt így volt...

A legfrissebb hírek arról szólnak, hogy a közel 500 milliós felhasználóbázissal rendelkező Instagram komoly ráncfelvarrás előtt áll, hiszen változni fog a képek megjelenési sorrendje.

Az alkalmazás felületén az eddig jól megszokott és elfogadott rendszer az volt, hogy időrendben, a közzététel sorrendjében dobálja be az app ismerőseink képeit, azonban hamarosan ez megváltozik, és egy algoritmus szerint kapjuk majd arcunkba a vacsikról készült fotósorozatokat.

 

 

Miért van erre szükség?

Az Instagram szerint a minket érdeklő képek 70 százalékáról a jelenlegi rendszerben lemaradunk, hiszen ha sokáig nem látogatjuk az oldalt, akkor bizony hosszú perceken keresztül kell görgetni, mire minden képet átnézhetünk az elpazarolt időszakból, amit nem mindenki tesz meg. Ezért döntött az Insta a radikális lépés mellett, amellyel azt szeretnék elérni, hogy mindenki elsőként azokat a képeket lássa, amelyek relevánsak lehetnek számára - tehát akik képeit leggyakrabban likeolja, vagy amelyik hashtaget gyakran használja.

Lehet majd rendezni?

Arról még nem tudni, hogy lehet-e majd választani a rendezés módjáról, vagy pedig kötelező jelleggel fogják lenyomni a torkunkon a változást. A mi véleményünk az, hogy ha nem szeretnének még több gyűlölködőt szerezni rövid időn belül, akkor jobb, ha meggondolják a változtatás bevezetésének módját... 

 

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: