2016. 03. 24., csütörtök, 11:30

Összerakták az összes létező zenei stílus térképét - garantáltan rajta maradsz pár órára!

Seth Troxler facebook oldalán találtunk rá erre a frankó oldalra, azt írja 3 órát vett el az életéből, hogy rátalált. Mi 4-nél járunk...

Az Echo Nest hosszas zenei gyűjtés és elemzés alapján hozta létre ezt az oldalt, amin 1387 zenei műfaj közül válogathatunk. A felület egy algoritmus alapján generálja a lejátszott számokat, ami alkalmazkodik a hallgatottabb műfajokhoz. A különböző stílusok elhelyezkedése elsőre kicsit homályosnak tűnhet, de nagyjából az a felosztás, hogy az oldal alján több hangszeres témákat, a tetején inkább elektronikus zenei műfajokat találtok. Balra pörgősebb és hangulatos zenék, jobbra pedig szélsőségesebb, bár vidám dolgok találhatóak.

A főoldalon gyakorlatilag a létező összes zenei stílust látjátok, rájuk kattintva pedig meg is szólal egy arra jellemző nóta.

 

Magyar popra Rúzsa Magdit dob

Ha a stílus melletti két kis nyilra kattintottok, egy stíluson belüli aloldalra kerültök, ahol már konkrét előadókat találtok. Ha innét is továbbmentek, akkor az előadó spotify oldalára kalauzol az oldal. Egészen elképesztő.

 

Aloldal producerekkel

 

Ha listázni szeretnétek a stílusokat, akkor klikkeljetek a fenti "list" re, ahol népszerűség, név és egyéb más szűrők szerinti megjelenítést kérhettek:

 

 

Nézelődjetek, kattintgassatok, nagyon érdekes műfajokba lehet beletalálni! ITT a tuti!

 

 

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: