Az új iOS ami már arra is figyel, hogy jól aludjunk - teszteltük!

2016. 03. 24., Csütörtök, 15:42

Az új iOS ami már arra is figyel, hogy jól aludjunk - teszteltük!

A napokban elérhetővé vált az almás tulajdonosok számára az operációs rendszerük legújabb frissítése, az iOS 9.3!

Rengeteg frissítés található az új rendszerben, amelyek közül sok nem mond nekünk, hétköznapi felhasználóknak semmit, azonban jött két olyan újítás, amely sokakat meglepett. Ez a két fejlesztés a Night Shift funkció és a Jegyzetek zárolása!

Night Shift

Elsőre nem mond túl sokat, mégis rendkívül hasznos funkcióról van szó. A technika egyre szélesebb körben való elterjedésének köszönhetően, sokan már az ágyban, közvetlen lefekvés előtt is nyúzzák készülékeiket, amelynek káros hatásaira csak az elmúlt években derült fény. A problémát a kék fény okozza, amely az esti órákban túl élénk, így szervezetünk nem tud felkészülni kellőképp a pihenésre, és csak nehezen tudunk álomba merülni. Ezt a kék fényt szűri most ki a Night Shift funkció, amely leelenőrzi tartózkodási helyünk, megnézi hogy ott mikor sötétedik, és ahhoz állítja képernyőnket. Ha a funkció aktívvá válik napnyugtakor, akkor egyre melegebb színeket kezd használni kijelzőnk, ezáltal segítve agyunknak a lefekvéshez való készülődésben. Természetesen a funkciót magunk is bekapcsolhatjuk amikor kedvünk tartja, de időzíthetjük is, hogy véletlenül se feledkezzünk meg róla.

A funkciónak köszönhetően az alvásmennyiségünk és annak minősége is javul, hiszen a lefekvés előtti órákban nem bombázzuk az agyunkat zavaró kék fénnyel. A funkciót tegnap este leteszteltük, és valóban sokkal kellemesebb a szemnek is, és az agynak is a funkció aktivitása, bár hozzátartozik az igazsághoz, hogy én bármikor, bárhol jól tudok aludni, így nem biztos, hogy jó tesztalany voltam. Az viszont biztos, hogy ha küzdünk alvásproblémával, akkor az a legegyszerűbb ha nem a telefonunkat visszük ágyba…. 

Jegyzetek zárolása

Mindenki küzd azzal a kínos problémával, hogy ki mit tud meglesni a telefonjában, és nem, most nem arra gondolok amikor a mellettünk ülő lecsekkolja üzenetváltásunkat az asszonnyal. Sokan vannak olyanok, akik fontos, bizalmas adatokat egyszerűen a telefonjukba mentenek, mert hova máshova? Az van kéznél. Igen ám, de miután folyton elkérik készülékünket (fotózni, játszani, képeket nézegetni stb.) akkor egy idő után már biztonsági feloldó kódunkat is akarva-akaratlanul tudni fogják. Ezért húz még egy védőbástyát az Apple a fontosabb dolgaink elé, hiszen az adatokat, melyeket tényleg bizalmasan kezelnénk, a jegyzetekben véka alá rejthetjük, és csak kóddal, vagy ujjlenyomatunkkal nyithatjuk fel. Nagy segítség azoknak, akik nem szeretnék a fél baráti körükkel megosztani a telefonunkban tárolt kódjaikat egy átmulatott este során.

Változott még

Egy rakat dolog változott még az új rendszerben, mint például az LTE is 4G-re váltott, aztán az aksi is végre normálisan mutatja a százalékokat, no meg maga a rendszer is simábban, gördülékenyebben fut, ami azért meglepetés egy frissítésnél.

Kedves Almások, kijelenthetjük, bátran lehet tölteni, mi már leteszteltük és a hajnalig tartó munka után is nyugodtan tudunk aludni!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: