2016. 03. 09., Szerda, 11:42

Ezúttal a Béke lakótelepen húztak meg egy Alfát - ellépett a tettes, de volt egy szemtanú is

Manapság egyre népszerűbb trend kicsiny városunkban a cserbenhagyásos károkozás. Tegnap este ismét az adatok hátrahagyása nélkül húztak meg egy parkoló autót Kaposváron.

Épp a múlt héten számoltunk be arról az esetről, amikor valaki lezúzta az egyik parkolóban álló autó orrát, majd az adatai hátrahagyása nélkül eltűnt a helyszínről. Nem élünk annyira nagy városban, hogy ilyen esetekből naponta történjen egy, mégis napról-napra hallani hasonló, pofátlan autósokról.

Volt szemtanúja az esetnek

A legutóbbi eset a Béke utcában történt, ahol az újdonsült bírságcsekk tulajdonosunk parkolt. Beparkolni ugyan még sikerült, kiállni már kevésbé, hiszen az előtte parkoló Alfa Romeo úgy tűnik útban volt, ezért szépen sikerült is meghúznia annak lökhárítóját. Úgy tűnt, néhány pillanatra elmerengett tettén, egy pillanatra megállt, majd adatai hátrahagyása nélkül gyorsan el is húzott  a helyszínről és csak néhány sarokkal lejjebb csekkolta mekkora kárt okozott saját autójában. Balszerencséjére az esetet látta valaki, aki felírta autója márkáját, rendszámának első három betűjét, és azzal máris értesítette a károsultat.

Gyorsan meglett a tettes

Az Alfa tulajdonosa Tibor, értesülve a történtekről rendőrt hívott, akik gyorsan el is végezték a szükséges vizsgálatokat és felvették a jegyzőkönyvet. Tibor a tettes gyorsabb előkerítésének érdekében kipostolta az esetet a facebookra, reménykedve, hogy a bejegyzése eljut a pofátlan sofőrig, aki majd jelentkezik nála. Nos, ezt nem kellett megvárni, ugyanis a rendőrség igen gyorsan intézkedett, és mindössze 45 perc alatt sikerült is előkeríteniük a szürke Fiat Punto tulajdonosát, aki hamar egy vaskos csekk boldog tulajdonosává avanzsált.

Semmi értelme meglépni

Továbbra is rejtély számunkra, hogy miért menekülnek el rendre a helyszínről a károkozók, holott nagy valószinüséggel hamar a nyomukra fognak bukkanni a rendőrök, így a cserbenhagyás miatt néhány büntetőpontra, és nagyobb csekkre is számíthatnak, mintha csak hátrahagyva adataikat megbeszélnék a dolgokat a károsulttal. Mindenki szokott hibázni, ezért is kötelező kötni a gépjárművekre biztosítást, hogy a hasonló eseteknél ne egy egyenruhás keressen meg minket, hanem inkább egy öltönyös biztosítási ügynök.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: