Nem akármilyen filmek érkeznek a Valentin napi hétvégére!

2016. 02. 10., szerda, 16:21

Nem akármilyen filmek érkeznek a Valentin napi hétvégére!

A Cinema City eheti kínálata bőségesnek mondható Valentin nap alkalmából, hiszen a mozi ezen a hétvégén is szórakozást nyújt pároknak és egyedülállóknak egyaránt, így lehet szemezgetni a kínálatból, hogy melyik filmre kivel üljünk be. Íme a mi ajánlatunk:

 

Deadpool

Hivatalosan is útnak indul a szuperhős dömping a 2016-os évben, méghozzá a vörös csuhás, nagyszájú szuperhőssel, Deadpool-al kezdve a sort. A csütörtökön a mozikba kerülő Marvel mozi már régóta érett a stúdiókban, de soha senki nem volt annyira tökös, hogy végre vászonra vigye az igencsak megosztó figurát. Az X-Men kezdetek: Farkas során ugyan kapott némi szerepet Deadpool, akit akkor is Ryan Reynolds játszott, ám fényévekre volt az eredeti, képregényekben megismert alaktól, ráadásul ahol lehet el, is cseszték a karakterét (a nagydumás idiótának bevarrni a száját? Aki ezt kitalálta…) így az univerzum maga alá is temette jó mélyen a figurát, úgy tűnt, örökre. Aztán a Foxnál valaki gondolt egy nagyot, és összedobott egy rövid concept felvételt Deadpoolról, amely valószínűleg teljesen véletlenül (aha) 2014-ben kiszivárgott, és elárasztotta a netet. A közösségi oldalakon hatalmas sikert arató rövidfilm mögé hamarosan kisebb tömeg sorakozott, olyannyira, hogy velük karöltve Reynolds is követelve a stúdiótól a karakter újraformálását, a nagyjátékfilmet. Ezt kaptuk most meg, és ezért lehetünk most hálásak annak a sok ezer embernek, aki kierőszakolta a Marveltől az egyik legérdekesebb figuráját, hiszen Deadpool bizony életre kelt, mégpedig oly módon, ahogy azt a képregényekből megismerhettük.

 

 

A sztori szerint Wade Wilson (Ryan Reynolds) egy bérgyilkos, mégpedig a legrosszabb fajta, hiszen egy pszichopata zsoldos, aki szinte sportot űz a gyilkolásból. Azonban a sors őt is utoléri, és durva rákot diagnosztizálnak nála, amely miatt belemegy egy igencsak kétes kimenetelű kísérletbe is, csakhogy meggyógyuljon, és szerelmével (Morena Baccarin) élhesse tovább már-már egyenesbe jött életét. Itt persze jön a csavar, a kétes eredetű, TB által nem fedezett kísérlet során ezek a dokik olyan katonákat hoznak létre betegeikből, akiket később irányítani tudnak. Deadpool azonban nem túlságosan szívleli, ha megmondják, mit tegyen, és öngyógyító képességének hála meg is szökik, elég nagy rumlit hagyva maga után. Szerelmét azonban „gyógyítói” elrabolják, így a vörös csuhát magára öltve azt teszi, amihez a legjobban ért: elmebeteg gyilkolászásba kezd. A Deadpool nem a már megszokott szuperhős film, a nagyra nőtt gyerek sose fog beállni a köpenyesek közé ami miatt talán még jobban is szeretjük. A szabadszájúság, a rengeteg vér és a negyedik fal lebontása csak még egyedibbé teszi kategóriájában a Deadpool-t, amely erősen ajánlott Valentin napon – egyedülállóknak.

 

A kaposvári Cinema Cityben:

Csütörtök: 13:15 15:30 17:45 20:00

Péntek: 13:15 15:30 17:45 20:00 22:15

Szombat: 11:00 13:15 15:30 17:45 20:00 22:15

Vasárnap: 13:15 15:30 17:45 20:00

Hétfő, Kedd, Szerda: 13:15 15:30 17:45 20:00

 

 

A fekete ötven árnyalata

Általában úgy szokott lenni, hogy a jó filmekből jó paródiát lehet csinálni, hiszen ha jó az alapanyag, nem nagyon lehet már elrontani, bár igaz, láttunk már erre is példát. Azok akik kifejezetten szeretik a paródiákat, kapásból fel tudnának most sorolni egy tucattal közülük, azonban én, mivel nem tartozom közéjük, egyedül a Horrorra akadva sorozatot tudnám felhozni, mint jól elsült paródia-sorozat. Attól még, hogy ebben nem vagyok túl jártas, azt kifejezetten tudom, hogy rossz filmből, nem lehet jó paródiát készíteni, így elvetélt ötletnek kellett volna tekinteni azt is, amikor valaki a producerek asztalára dobta A szürke ötven árnyalatának kiparodizálását. Ez azonban sajnos nem történt meg, így jöhetett létre A fekete ötven árnyalata, amelyet egy évvel a másik szörnyűség bemutatása után, Valentin nap alkalmából dugnak a mozizók orra alá. Azt, hogy mennyire jól sikerült az eredeti darab (semennyire), nem az én tisztem eldönteni, tudván, hogy a kedves hölgyek azonnal megskalpolnának a véleményemért, így maradjunk inkább a mostani filmnél.Mr. Grey itt Mr. Black-re cserélődik, és a Feketék fehéren-ből már jól ismert Marlon Wayans veszi át a különleges vágyakkal megáldott milliomos szerepét, míg a félénk hölgyet Jane Seymour-ra osztották. 

Arról, hogy ez a paródia miként sikerült, a Cinema Cityban az alábbi időpontokban lehet meggyőződni:

Csütörtök: 20:30

Péntek: 20:30, 22:30

Szombat: 20:30, 22:30

Vasárnap: 20:30

Hétfő: 20.30

Kedd: 19:30

Szerda: 20.30

 

 

Hogyan legyünk szinglik?

Két éle van a Valentin napi filmeknek: vagy romantikusok és végletekig szerelmesek, vagy pedig a szingli lét előnyeiről szólnak. Nos, a Hogyan legyünk szinglik? a nevéből adódóan a szingli létet mutatja be, méghozzá olyan módon, ahogy csak a Rebel Wilson filmektől elvárhatjuk.

Érdekes módon (ja nem) itt ő játssza a szingli, egyedülálló (eddig tartott a ja nem), faszi zabáló csajszit Robint, aki imádja New Yorkot, és kihasználja az egyedülálló pasikat és itt a barátnője Alice (Dakota Johnson) aki épp most szakított (lehet, hogy megunta Mr. Grey szadóját), és elképzelése sincs a szingli létről.

Robin boldogan vezeti be a bulis hétköznapokba és az állandó egyéjszakás kalandokba barátnőjét, aki csak kapkodja a fejét.

 

 

Az oltári vígjáték sok-sok humorral mutatja meg az elkeseredett szingliknek, hogy nem annyira szürkék azok a vihar fellegek az egyedülállók felett, és hogy lehet azt is élvezni, ha az ember épp nem találja a párját. Hiszen a nagy Ő-ig vezető út is lehet boldog és élményekkel teli, mint ahogy ez a vígjáték is!

A kaposvári Cinema Cityben:

Csütörtök: 15:00, 18:00, 20:15

Péntek: 15:00, 18:00, 20:15, 22:30

Szombat: 15:00, 18:00, 20:15, 22:30

Vasárnap: 15:00, 18:00, 20:15

Hétfő, Kedd, Szerda: 15:00, 18:00, 20:15

 

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: