2015. 10. 23., Péntek, 13:36

Itt a Harry Potter féle vajsör receptje!

Ha egy kicsit is hasonlítotok rám, nektek is nagy szerepet játszott a Harry Potter gyerekkorotokban. Úgy nőttem fel, hogy vagy ötvenszer elolvastam az összes könyvet és a filmeket se tudnám már megszámolni, hányszor láttam. Megvan, ahogy Harryék a Három Seprűben vajsört iszogatnak?

Kinek nem jutott már az eszébe, hogy milyen jó lenne, ha Madame Rosmerta neki is felszolgálna egyet. Nem kell tovább áhítoznunk a nedűért, mert egy srác, a könyvben leírtak alapján megalkotta a receptet és videót is mellékelt az elkészítéséhez. Az ital alapvetően egy almás cider, aromásabb kivitelben. A tejkaramella és a bourbon párosítása rendkívül finom ízt hoz ki az itókából, egy kis gyömbérrel megbolondítva pedig egyenesen tökéletes. Ha még nem ihatsz legálisan vagy alkoholmentes italt szeretnél, a bourbon helyett kicsit több cider is megteszi.

Hozzávalók:

Elkészítése:

  1. Egy kisebb fazékban keverjük össze az alma cidert, a tejkaramellát és a bourbont. Kis lángon addig főzzük, míg elkezd forrni és a tejkaramella is teljesen elolvadt benne.

  2. Vegyük le a tűzről és adjuk hozzá a gyömbér sört és kevergessük pár percig.

  3. Egy merőkanál segítségével, tálaljátok poharakba, tejszínhabbal díszítjük és egy kis tejkaramellát reszelünk a tetejére. Melegen tálaljuk.

  4. Bon Appetit

Itt egy kis segítség az elkészítéshez:

Sok sikert az elkészítéséhez!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: