2015. 09. 19., Szombat, 08:45

3 film, amiért érdemes most moziba menni

Ha már kétszer végiggörgetted a filmlistádat a gépeden, az IMDB rangsorának első harminc helyén álló mesterművet fejből vágod, a torrent oldalak végtelen gyűjteményéből pedig nem tudsz választani, engedd meg nekem, hogy adjak néhány tippet, ha van pár pihenésre szánt órád. Itt az e heti filmtippem:

Amit a haverokkal: A szállító: Örökség

Amikor Jason Statham leforgatta A szállító harmadik részét, néhányan már fellélegeztünk, hogy végre, erről már minden bőrt lehúztak, mindent addig tetőztek, amíg már egészen elvesztette az egész széria a varázsát, szép volt jó volt elég volt, lehúzzák a rolót. De nem így lett. A szállító sorozat újjá éled, ezúttal a főhős Frank Martin szerepébe Ed Skrein bújik, akiről első blikkre nehéz elhinni, hogy rommá aláz több tucat rosszfiút, de ahogy halad a sztori előre, egyre jobban tudunk azonosulni az új szereplővel. Ja és ha már a sztorinál vagyunk, először is ne legyünk nagyravágyók! Ne higgyük azt, hogy az első három rész után a negyedik tud valami ujjat mutatni. Mármint a főszereplőn kívül. Ahogy a harmadik rész végén azt mondtuk, hogy oké ebből nem lehet többet kisajtolni, csúcsra van járatva minden robbanás minden ugratás, úgy most foghatjuk a fejünket, hogy de, a maximumon is lehet még túlpörgetni az Audi S8-as motorját. Csak nem biztos, hogy kellett volna. Főhősünk ezúttal is a pedáns, szabályokhoz szokott vérbeli profi, aki mindent leszállít időre, ezúttal viszont főhősünk egy bosszúhadjáratba csöppen, amelyet néhány ex-prosti indított az őt futtató banda ellen. Természetesen most sem a rózsaszín öltönybe bújtatott, sétapálcával löbbögő stricikre kell gondolni, dehogyis, abban mi lenne az izgi? Egy egész maffiacsoportal néznek farkasszemet a prostik szállítónkkal az oldalukon, aki ezúttal is üt vág mindent és mindenkit, aki a közelébe ér. Tehát a jól bevált recept: egy király járgány, jó nők, robbanás, verekedés, zúzás és máris megvan a 96 perces kikapcsolódás.

A kaposvári Cinema Cityben :

Péntek – 13.20

 Szombat, Vasárnap, Hétfő, Szerda – 13.20, 20.00

Kedd – 13.20, 20.30

Ha már vártad a folytatást: Útvesztő: Tűzpróba

Amikor kijött az Útvesztő, első ránézésre csak besoroltam az újabb best-seller könyvadaptációs filmek hosszú sorába, amelyekből manapság egyre csak több és több van. Ráadásul ezen könyvek nagy része, legalábbis amiket megfilmesítenek, az emberiség jövőjét próbálja meg bemutatni más és más aspektusban. Szóval amikor megláttam az Útvesztőt, nem nagyon hittem, hogy meg tudna fogni, de aztán sokakkal egyetemben szerencsére tévedtem. Az első rész a kiutat kereső kölykökkel a főszerepben rendkívül jól sikeredett, folyamatosan fenn tartotta a feszültséget, a jól felépített rejtélyekkel és kérdésekkel lázban tartotta a nézőket, mindenki tudni akarta mi is lesz az egész kalamajka vége. Nagy ritkán fordul csak elő, hogy az ilyen filmek végén egy olyan lezárást kapunk amely méltóképp zárja le a történetet, viszont az Útvesztő eme ritkaságok egyike volt. Ezért is lehet most kicsit lélekben ujjongani, hogy a srácok sztorija folytatódik, és most, hogy a Thomas vezette csapat kijutott az útvesztőből merre is halad tovább a sztori. Nos az előzetes alapján a készítők mindent megpróbáltak négyzetre emelni, mind látványban mind pedig a kérdésekben.

A sztori tovább bonyolódik, a srácok ugyan kijutottak a kísérlet romjai közül, azonban nem tudhatják biztosan, hogy ezúttal jó kezekbe kerültek e, vagy csak a kísérletezést folytatják rajtuk. Mindent ki lehet deríteni, hogyha az ember benevez a Cinema Cityben az Útvesztő második részére a Tűzpróbára!

A kaposvári Cinema Cityben :

Péntek: 14.20, 17.00, 19.40, 22.20

Szombat: 11.30, 14.20, 17.00, 19.40, 22.20

Vasárnap: 11.30, 14.20, 17.00, 19.40

Hétfő, Kedd, Szerda: 14.20, 17.00, 19.40

Ha már unod a hőséget: Everest

Az elmúlt héten visszatért egy kicsit a nyár, és ismét élvezhettük (vagy nem) a 30 fok feletti hőséget. Nos akinek elég volt már ebből, és szeptemberben a megszokott őszi időjárásra és egy kis lehűlésre vágyna, nyugodtan üljön be az Everestre! Az igaz történeten alapuló film egy 1996-os expedícióra fókuszál, amely során két csapat egyszerre próbálta meg bevenni a Mount Everest csúcsát, viszont a kihívás nem happy enddel végződött. A sztorit a rendező a lehető legvalósághűbben próbálta meg elkészíteni, nem akarta cukormázzal nyakon önteni az egészet, látványos CGI effektekkel tarkítani a sztorit, inkább az emberek érzelmeire, szeretteikre, és a vágyaikra fókuszált. Amit nagyon helyesen is tett, hiszen ezáltal, az egész film egy valódi érzelmi hullámvasúttá avanzsált, amely során 121 percig önmagunkat is a Mount Everest csúcsán érezhetjük. A film értékét növeli a remek színészi alakítások tárháza,  Jake Gyllenhaal, Josh Brolin és Jason Clarke is megmutatja, miért is olyan profik szakmájukban.

A kaposvári Cinema Cityben :

Péntek: 13.00, 15.30, 18.00, 20.30, 22.00

Szombat: 10.30, 13.00, 15.30, 18.00, 20.30, 22.00

Vasárnap: 10.30, 13.00, 15.30, 18.00, 20.30

Hétfő, Kedd, Szerda: : 13.00, 15.30, 18.00, 20.30
 

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: