Aris Aris

2021. 07. 05., hétfő, 15:25

40 rendőr kellett egy balhé megfékezéséhez a Petőfi sétányon - VIDEÓ

Volt dolguk rendesen hétvégén a rendőröknek Siófokon, vasárnap hajnalban például egy balhét csak 40 rendőrnek sikerült megfékeznie, onnan 7 embert kellett előállítaniuk.

Az idegenforgalmi szezonban a város lakossága a többszörösére duzzad, megnövekedett látogatói létszám és éjszakába nyúló rendezvények jellemzik a sétányt és környékét. E hétvégén azonban nem mindenki szórakozott békésen, a rendőröknek számos garázdaság miatt kellett intézkedniük. Pénteken egy feldühödött férfi rugdalta meg egy gépjármű szélvédőjét egy forgalmas gyorsétterem előtt, amely a jelenlévőkben megbotránkozást és riadalmat keltett. Szombaton, a belvárosban egy közlekedési affér miatt késsel fenyegetőzött két férfi, ami végül verekedéssé torkollott, a Petőfi sétányon pedig egy férfi és egy nő bántalmazott egy másik párt.

Vasárnap hajnalban a sétányon három garázdaság is történt, az egyik helyszínen az indulatokat közel negyven rendőr tudta csak megfékezni, onnan hét személyt állítottak elő a Siófoki Rendőrkapitányságra. A nyomozók a hétvégi garázdaságokkal összefüggésben egyelőre tíz személyt hallgattak ki gyanúsítottként, közülük öt főt vettek bűnügyi őrizetbe.