2021. 05. 05., Szerda, 14:40

A 112-nél dolgozott korábban az anyuka, akihez 5 éves kislánya hívott mentőt - VIDEÓ

Ahogy azt mi is megírtuk, egy 5 éves kislány, Elena hívott segítséget nemrég az anyukájához aki rosszul lett. A rögzített hívást a rendőrség osztotta meg Facebook oldalán, azóta egy ország szívét dobogtatta meg az okos kislány és a segélyhívó operátor megható telefonbeszélgetése.

Az anyuka mint kiderült, elaltatta és a kiságyba tette a család legkisebbik tagját, pár másodperccel később pedig már leverte a víz, csengeni kezdett a füle és elsötétült minden. Mielőtt elájult, annyit még tudott mondani a kislánynak, hogy rosszul van. Körülbelül három percig feküdt eszméletlenül a konyhakövön, a legnagyobbik gyermeke pedig nem tétlenkedett: fogta a telefont tárcsázta a segélyhívót és megnyomta a zöld gombot. Hogy pontosan mi a teendő baj esetén, azt az anyukája tanította meg neki, aki maga is segélyhívó operátorként dolgozott korábban a 112-nél. Míg az asszony eszméletlen volt, Elena kishúga, Emili végig ott volt a földön fekvő anyukájuk mellett, a fejét simogatva.

Közben az anya is magához tért, mire kiérkeztek a mentők nagyon magas volt a pulzusa és a vérnyomása is. Már napok óta érezte, hogy nincs jól, de akkor azt hitte, hogy csak a front az oka.

Az anyuka nagyon büszke Elenára és fontosnak tartja, hogy már egész kicsi korban megtanítsák a szülők, hogyan kell segítséget hívni.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: