2019. 08. 09., Péntek, 15:03

Belecsapott a villám a klímánkba, daruval emeltünk hát egy újat a helyére - VIDEÓ

Aki péntek reggel a Kossuth tér környékén krúzolt, feltűnhetett neki, hogy a sétálóutca kezdetét egy óriási daru foglalta el. Hogy miért? Meséljük is!

Történt ugyanis, hogy az elmúlt hetekben tomboló viharok nem csak a várost, de a Fő utca 2. szám alatt található irodaházat is megtépázták. Legalábbis a ház tetején lévő óriási klímaberendezést biztos, hiszen a szerkezetbe belecsapott a villám, melynek következtében használhatatlanná vált. Mi pedig nem szeretünk a melegben aszalódni, tennünk kellett hát valamit!

Érkezett is péntek reggel a négy tonna teherbírású óriási daru a sétálóutcára, elzárva annak nagy részét a gyalogosok elől néhány órára, hogy biztonságosan feljuttassa a közel 2 tonnás új klímát az épület tetejére. A manőver igencsak látványos volt, nem csoda, hogy lépten nyomon megálltak az emberek és feltekintettek az óriási darura, amely közben az utca felett lebegtette hatalmas rakományát.

A szerkezet végül hiba nélkül felkerült a helyére, és visszatért minden a rendes kerékvágásba. A gyalogosok visszafoglalták az utcát, mi pedig újra bekapcsolhattuk irodánkban a hűs klímát.

Menő volt!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: