Beküldés
Aris Aris

2019. 08. 09., péntek, 15:03

Belecsapott a villám a klímánkba, daruval emeltünk hát egy újat a helyére - VIDEÓ

Aki péntek reggel a Kossuth tér környékén krúzolt, feltűnhetett neki, hogy a sétálóutca kezdetét egy óriási daru foglalta el. Hogy miért? Meséljük is!

Történt ugyanis, hogy az elmúlt hetekben tomboló viharok nem csak a várost, de a Fő utca 2. szám alatt található irodaházat is megtépázták. Legalábbis a ház tetején lévő óriási klímaberendezést biztos, hiszen a szerkezetbe belecsapott a villám, melynek következtében használhatatlanná vált. Mi pedig nem szeretünk a melegben aszalódni, tennünk kellett hát valamit!

 

Régi klímánkat villám sújtotta...

Érkezett is péntek reggel a négy tonna teherbírású óriási daru a sétálóutcára, elzárva annak nagy részét a gyalogosok elől néhány órára, hogy biztonságosan feljuttassa a közel 2 tonnás új klímát az épület tetejére. A manőver igencsak látványos volt, nem csoda, hogy lépten nyomon megálltak az emberek és feltekintettek az óriási darura, amely közben az utca felett lebegtette hatalmas rakományát.

 

Kato beemelte hát nekünk az ujjat!

A szerkezet végül hiba nélkül felkerült a helyére, és visszatért minden a rendes kerékvágásba. A gyalogosok visszafoglalták az utcát, mi pedig újra bekapcsolhattuk irodánkban a hűs klímát.

 

Menő volt!