Aris Aris

2018. 10. 05., péntek, 12:23

Igazi nagyváros lettünk! - Balesetveszélyessé vált a Füredi csomópont

Nem csak olvasóink szavai alapján, de már a saját bőrünkön is tapasztaltuk nemegyszer, hogy a kaposvári Füredi csomópontban milyen balkáni állapotok uralkodnak a nap néhány szakaszában. Kiálltunk hát a két legforgalmasabb időszakban - reggel 8-kor és délután 4-kor - egy kamerával a kereszteződésbe, hogy bizonyítékot szerezzünk az állandó torlódásokról, amelyek minden hétköznap megkeserítik az arra közlekedők életét.

A problémát az jelenti, hogy a Kereszt utca és a Berzsenyi utca kereszteződésénél rendszeresen feltorlódnak az autósok. A 48-as Ifjúság útjáról érkezők, akik a Tesco irányába kanyarodnának pedig figyelmetlenül, a zöld lámpa jelzésére még az előtt a kereszteződésbe hajtanak, hogy megbizonyosodnának arról, hogy be tudnak majd sorolni. 

A felvételeken is pontosan látszik, hogy a zebrán és az úton is ragadnak autók, akadályozva így a szemből érkező forgalmat, a gyalogosokról pedig már nem is beszélve. Ottjártunkkor majdnem több baleset és koccanás is történt, ám szerencsére akkor még épp megúszták ezt az autósok. Az, hogy ennek mi az oka több tényezőből is állhat, hiszen a távhőberuházás és az útfelújítások (mint pl a kapostüskevári csomópont) miatt a környéken érezhetően megnövekedett a forgalom, valamint a jelzőlámpák áthangolása is szerepet vállal a kialakult helyzetért.

A megoldást talán a lámpák újrahangolása jelenthetné, ám amíg az nem történik meg, fokozott figyelemmel és türelmesen közlekedjünk a csomópontban!

 

Szerintetek mi lehetne a megoldás?