Aris Aris

Belestünk az egykori Nostrához, így fest az új Vár park, amit pénteken fel is avathattok - GALÉRIA

Hosszú évek hánytatott sorsa után végre megújult a város egyik elveszett pontja, a Nostra környéke. 

A terület mostantól új nevet visel, mely emlékezteti a látogatókat arra, hogy az egykori várunk helyén járnak, ahol egyébként csomó érdekességet is olvashatunk városunk és egykori várunk történelméről. A múlt és a jelen harmonikus összefonódása a egyedi épületek és történelmi romok, várra emlékeztető játszóterek kellemes egyvelegében jelenik meg, de a terület hasznosságán sokat dob még az elekromosautó-töltő, a kerékpárszerviz, a rendezvénytér, az íjászpálya, a fűszerkert, a gyümölcsös és az apró szökúkutak is.

Így festett a Nostra belülről a bontás előtt!

Így festett a Nostra belülről a bontás előtt!

Október végén álltak neki a Nostra bontásának, ami egy jó ideje már elhagyatottan állt, ám idén a Németh István program keretein belül újul majd meg, hiszen történelmi tanösvényt, tematikus játszóteret, szabadtéri rendezvényteret, sétautakat, parkolókat, kerékpárpontokat, elektromos...

A Vár park felavatására se kell már sokat várni, hiszen nemzeti ünnepünkön, augusztus 20-án egy rakás programmal tárják az új területet a kíváncsi szempárok elé. Rengeteg interaktív programmal készültek, lesz íjászat, viseletpróba, címerfestés, vívás, harci bemutatók, lovagi próbák, táncbemutatók, vezetett séták, némi történelemóra, kézműves foglalkozások, de még Zumba is. Jól hangzik igaz?