2021. 08. 16., hétfő, 11:26

Ma van a hontalan állatok világnapja

A hontalan állatok világnapját 1992 óta tartják, amit az amerikai International Society for Animal Rights nevű szervezet indította útjára. A világnapot augusztus 16-án tartják.

Magyarországon abszolút betalált a világnap, hiszen mint szilveszterkor, úgy augusztus 20-án is rengeteg állat kóborol el otthonról, akik megijednek a tűzijáték okozta zajtól. Sokan talán nem is tudják, de hazánkban 2013 óta pénzbírsággal büntethetik a mikrochippel nem rendelkező kutyák gazdáit. Szeretnénk azt feltételezni, hogy a háziállatokra családtagként tekintenek minden háztartásba, így fontosnak tartjuk felhívni a figyelmet, hogy a chip beültetése néhány ezer forintos beavatkozás, amely csak pár percig tart, a későbbiek során pedig, ha véletlenül elkóborolna a szeretett négylábú családtagunk könnyebben megtalálhatjuk majd.

Túlélő üzemmódban a Kutyatár – Segíts te is, hogy segíthessenek

Túlélő üzemmódban a Kutyatár – Segíts te is, hogy segíthessenek

Most rajtunk a sor, hogy segítsük a Kutyatárosok fáradhatatlan munkásságát, hogy aztán ők segíthessenek a bajbajutott állatokon.

Még mindig óriási problémát képez, hogy kevesen ivartalanítják állataikat, tüzelési időszakban pedig a nem jól őrzött állatok ösztönösen arrébb állnak, így a nem kívánt szaporulat miatt rengeteg állat az utcán él, balesetet szenved vagy a menhelyen végzi.

Aki rendszeresen követi a menhelyek Facebook oldalát biztosan találkozik a segélykérő posztokkal, hiszen a menhelyi gondozók a nap 24 órájában készenlétben állnak és a chippel nem rendelkező vagy éppen az említett szaporulatból származó kiskutyákat mentik meg, a férőhelyek száma pedig egyre csak csökken a menhelyeken.

Mi buzdítunk mindenkit, hogyha kisállatot venne magához nézzen körül a menhelyeken vagy akár a fajtamentő alapítványoknál és tegye szebbé egy négylábú életét. Emellett pedig állateledelekkel és pénzösszeggel is segíthetünk az alapítványoknak. A Kutyatár Természet- és Állatvédő Egyesület is szívesen fogadja az adományokat:

 

Segítsük együtt a Kutyatárosok fáradhatatlan munkáját:

KUTYATÁR TERMÉSZET- ÉS ÁLLATVÉDŐ EGYESÜLET:

10918001-00000074-88810002

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: