2021. 05. 31., hétfő, 17:28

142 kaposvári vesztette életét koronavírus fertőzésben

Elérhetővé váltak a település szintű koronavírus-halálozási adatok - számolt be a 24.hu.

Ezeket még február végén kérte ki a K-Monitor a Nemzeti Népegészségügyi Központtól és most, három hónap után meg is kapta. A Központi Statisztikai Hivatal nyilvántartása alapján 3155 település található Magyarországon, az NKK statisztikája alapján ebből 2000 érintett. Ugyanakkor az NNK március 4-ével bezárólag adta meg az adatokat, így abban az első tizenhatezer halott adatai szerepelnek, jelenleg ennek majdnem a duplájánál, közel harmincezer halottnál járunk.

Húszezer sorba rakott kaviccsal emlékeztek meg a koronavírus áldozatairól a Margitszigeten

Húszezer sorba rakott kaviccsal emlékeztek meg a koronavírus áldozatairól a Margitszigeten

A járvány magyar áldozatainak emlékére rakták sorba a számozott köveket, amiken az elhunytakt életkora is szerepel.

Jellemzően az aprófalvas Somogy, Zala, Vas megyékben és az északi régióban találhatunk olyan falvakat melyekből nem jelentettek halottakat, azonban szintén ezeken a területeken találhatóak halálozással erősebben sújtott települések is, bár ezeknek egy része pár tíz illetve pár száz fős község.

BREAKING - Pozitív koronavírus teszt Kaposváron

BREAKING - Pozitív koronavírus teszt Kaposváron

Rossz híreket kell megerősítenünk, hiszen az utóbbi napokban már terjedtek a pletykák egy kaposvári koronavírusos betegről.

Népességarányosan ezer főre vetítve a Veszprém megyei, 436 fős Szőc áll az első helyen 13 halottal, ami ezer főre vetítve 30 halottat jelent. Ezt követi a baranyai 261 főt számláló Illocska, ahol hatan haltak meg, ezer főre 26,8 halott jut. A harmadik helyen pedig a Somogy megyei 128 főt számláló Nemeskisfalud került, ahol hárman vesztették életüket, ami ezer főre vetítve 23,4 elhunytat jelent.

 

A közölt adatok alapján 2020.03.04 és 2021.03.04 között Kaposváron 142 fő vesztette életét koronavírus fertőzésben.

Az első beteget nálunk 2020.03.22-én regisztrálták.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: