2020. 10. 27., kedd, 09:04

Milyen lehet látássérültként étkezni? Most egy láthatatlan vacsorán tapasztalhatták meg a résztvevők

Milyen lehet látássérültként élni? Milyen lehet olyan hétköznapi dolgokat a legfőbb érzékszervünk nélkül csinálni, mint például az étkezés? A Napkerék Egyesület által működtetett Somogy Megyei Család, Esélyteremtő és Önkéntes Ház, Schererné Fenyvesi Zsuzsanna irodavezető irányításával ebbe nyújtott betekintést a Balatonszemesen az esemény résztvevőinek.

Ingyenes szolgáltatásokat nyújt látássérülteknek a Ki-Látás Alapítvány - Ismerkedjetek meg velük!

Ingyenes szolgáltatásokat nyújt látássérülteknek a Ki-Látás Alapítvány - Ismerkedjetek meg velük!

2007 decemberében jött létre felnőtt látássérült személyek önálló életvitelének kialakítása, a társadalomba való beilleszkedésének és sikeres munkába állásának megsegítése céljából a Ki-Látás Alapítvány. Az alapítvány a Dél-dunántúli Régióban, Somogy, Tolna, Baranya megye területén nyújt...

 

Ha képessé válunk arra, hogy a fogyatékkal élő emberek szemével nézzük meg a világot, akkor csodálatos értékek fognak előttünk megnyílni. A program célja a társadalmi érzékenyítés, mely során a nem látássérült emberek ki tudják próbálni, milyen az, amikor valaki nem látja, hogy milyen étet, italt fogyaszt el, vagy hogyan képes innivalót tölteni a pohárba.

 
 
A szemünk az egyik legfontosabb érzékszervünk, nélküle már csak a szaglásunk, tapintásunk lehet segítségünkre étkezés közben. A látó résztvevők bekötött szemmel fogyasztották el vacsorájukat, ami elősegítette a saját élményekre épülő empatikus képességek fejlesztését, az esélyegyenlőség megvalósulását.
 
 
 
 
Mire véget ért az alkalom a ,,LÁTHATATLAN VACSORA” minden bizonnyal nem csak a résztvevők gyomrát telítette meg, de az empátiájukat is mélyítette.
Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: