2020. 07. 16., csütörtök, 18:51

Az Év strandétele 2020 - Balatonboglárról érkezett az év felfedezettje, a balatoros és az erőleves vitte a aranyérmet

Balatonmáriafürdőre és Alsóörsre került az Év strandétele cím, de a strandolók Balatonbogláron is örülhetnek, mert ott van az év felfedezettje!

Idén is elsöprő déli parti dominancia az Év Strandétele 2020 versenyen - Íme a 24 versenyző!

Idén is elsöprő déli parti dominancia az Év Strandétele 2020 versenyen - Íme a 24 versenyző!

Hatodszorra keresik idén az Év Strandételét a Balatonon, a gasztronómiai versengés 24 strandbüfé, bisztró és étterem között dől el, melyeknek elsöprő többsége a déli partról került ki az eddigi évekhez hasonlóan.

Kihirdették az Év strandétele verseny győztesét. Idén két étel is annyira elnyerte a zsűri tetszését, hogy nem is tudtak dönteni. Az alsóörsi Fogas Bisztró hal erőlevese, és a balatonmáriafürdői Port Étterem és Panzió Balatoros nevű kreációja lett holtversenyben a győztes.

Az immár hatodik alkalommal megrendezett versenyen, 24 vendéglátóhely indult. Ebből a mezőnyből hét ételt választottak ki, amit az

  • ételek minősége
  • a regionális alapanyagok használata
  • az ár-érték arány
  • a hely megjelenése
  • és a kiszolgálás minősége

alapján határoztak meg. Az ételeket a hét elején személyesen kóstolta végig a verseny zsűrije, így alakult ki a végeredmény.

A döntőbe jutott ételek közül öt a déli partról, kettő az északiról került a legjobbak közé. Ezek a

  • Tiki Beach Bisztró Zamárdiból,
  • a Málna Büfé Balatonlelléről,
  • a Spéci Hotdog és Krumpli Balatonboglárról,
  • az A konyhám Balatonfenyvesről,
  • a Port Étterem és Panzió Balatonmáriafürdőről,
  • a Vitorlás Bisztró Keszthelyről
  • és a Fogas Bisztró Alsóörsről.

Az év felfedezettje ezúttal a déli parton található, a balatonboglári LSK nevű étel – azaz lellei süldő kifliben – megálmodója, a Spéci Hot Dog és Krumpli. Itt nemcsak az amerikai virsli, kifli párosítást emelték magas szintre, de a krumplik is csodásak.

 

A Port Étterem és Panzió, nem kispályázott: egy brutál disznótorost gondolt újra úgy, hogy akár nyáron a strandon is élvezhető legyen. Sült káposzta és krumpli a köret hozzá.

A Fogas Bisztró Alsóörsön nagyon magasra tette a mércét a balatoni halas éttermek és büfék számára. Egy hal erőlevessel indultak, amibe tokhalgombóc került. Csodás ez az ételük is.Balatonbogláron lellei süldőt tettek kiflibe, így lett az étel neve Balaton LSK. A kolbászt a Kolovics család készítette ehhez az isteni és nívós hot doghoz. Ez a Spéci Hot Dog és Krumpli étele volt a versenyen.A lellei Málna Büfében egy szelet préselt, főtt füstölt csülköt rántottak ki, amit kovászos uborkával, ecetes lilahagymával, paradicsommal, salátával és juhsajtból készült szósszal tettek egy csodás házi készítésű buciba.Biczó Andrásék lecsós gersli köretet készítettek egy könnyű csirkemellhez. A Vitorlás Bisztrónak nemcsak ez az étele népszerű a keszthelyi strandolók körében.Szikra Gabi az A Konyhámból már rutinos induló a versenyen, két éve győzött is. Most egy halas gombócot tálalt a zsűri és a vendégek elé.

A verseny eddigi nyertesei:

 

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: