2018. 04. 21., szombat, 11:21

Mikor nyit a kedvenc balatoni éttermed idén? - Mutatjuk a listát!

A Balaton tavasszal sokkal szabadabb. Virágzik a mandula (vele együtt az Instagram), a vitorlázók a szelet, a nem vitorlázók a napsütést keresik, miközben már csak azért is megéri a parton lenni, hogy beleszagoljunk a tavaszi levegőbe, hát még egy jó sült keszeg illatába... A WeLoveBalaton.hu összegyűjtötte mely helyek nyitottak már ki, mi pedig kimazsoláztuk közülük a déli partiakat.

Kristinus Gasztro Műhely, Kéthely: A high-tech birtokon folyamatosan zajlik az élet, bármelyik napon kipróbálhatjátok izgalmas ízkombinációikat.


Hubertus-Hof Hotel & Restaurant, Balatonfenyves: A Hubertus nem egy klasszikus tóparti étterem, inkább a déli part mögötti somogyi dombokat képviseli. Húsvét hétvégén nyitnak újra, elmaradhatatlan vad-különlegességeikkel és saját tenyésztésű angus marhájukkal.


BL Yachtclub, Balatonlelle: A lellei jachtklub a hajóbérlésen kívül annyiféle szolgáltatást kínál, hogy könnyedén átvészelik az év bármelyik szakaszát. A gasztronómiának pedig szezonja van náluk.
 

Mango Étterem, Balatonlelle: A lellei hajóállomástól pár percre található Mango nagyon korrekt bisztrókonyhájával írta fel magát a környék gasztrotérképére. A hét minden napján nyitva találjátok őket.

Chateau Visz Gourmet Étterem, Visz, Berencsepuszta: A Balaton környéke fine diningot is kínál: ha grófi kedvetekben vagytok, a Chateau Viszt egész évben nyitva találjátok.
 
 
Anno Taverna, Balatonszárszó: Klasszikus konyhát visz a megszokottnál komolyabb minőségben az Anno Taverna, amely a hét minden napján nyitva tart.

Kistücsök Étterem, Balatonszemes: Csapodyék minden létező gasztrolistán továbbra is az ország legjobbjai között vannak, és még mindig nyitva tartanak, ha esik, ha fúj.

Mala Garden, Siófok: Távol-keleti ízek izgalmasan újragondolva, pazar Balaton-parti környezetben. A Mala Gardenben az év bármelyik napján egzotikus világban kalandozhattok.

Rozmaring Kiskert Vendéglő és Pizzéria, Siófok: Séf Sanyi és Pincér Sanyi fáradhatatlanul dolgoznak azon, hogy a Balaton legjobb pizzáját ebben az eldugott siófoki utcában ehessük. Szerdától vasárnapig kereshetjük őket.
 

A tavasz szeszélyes: érdemes indulás előtt telefonon, esetleg a helyek Facebook-oldalán tájékozódni, hogy tényleg nyitva találjátok-e őket.
Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: