2015. 10. 01., csütörtök, 15:15

Megváltozik a Facebook - ezek lesznek az újítások

Zajlik az élet a Facebook háza táján. Úgy tűnik a nyárral együtt az uborkaszezon is véget ért Zuckerbergéknél, hiszen a világ legnagyobb közösségi oldala újabb ráncfelvarráson fog átesni a közeljövőben. A videók után úgy tűnik most a profilképeink is automatikusan mozgásba lendülnek majd, sőt teljesen megújul végre a mobilos nézet is. Lássuk milyen újításokat várhatunk a következő hetekre a Facebooktól.

Pörög rendesen a világ legnagyobb közösségi oldalának neve a hírekben az elmúlt hetekben, hiszen előbb a gyakori leállásokkal hívták fel magukra a figyelmet, majd jött a dislike gomb bevezetésének híre, aztán automatikusan indultak a videók az üzenőfalunkon, most pedig bejelentették, átalakítják a Facebook mobilos nézetét. Hogy mi változik? Lentebb felsorolom:

 

1. Megmozdulnak profilképeink!

 

 

Néhány újabb okostelefonnal valamint az új iPhone 6s-el már lehet készíteni olyan fényképeket, amelyek a kép készítését megelőző másodperceket is felveszik, majd GIF-ben tárolva teszik elérhetővé a felhasználó számára. Na ezt az ötletet szeretné magába foglalni a face ötlete, azt akarják hogy mozogjon a profilképünk is! Az oldal lehetővé teszi majd GIF-ek alkalmazását profilképnek, sőt Vine-os vidiket is beállíthatunk adatlapunk ékövévé. Akik pedig nem akarnak ezzel szöszölni, felajánl majd egy lehetőséget a facebook alkalmazás, hogy lő nekünk egy ilyen mozgóképet, egy úgynevezett rövid videóloopot. Hölgyeim és uraim! Lehet tervezgetni a legjobb mozgó selfieket!

 

2. Középpontban az arcunk!

 

 

A telefonjainkon eddig a facebook úgy jelent meg, mint a számítógépen, csak persze sokkal kisebben. Nos, mivel pontosan tudjuk, hogy a legtöbb facebook felhasználó már mobilján jelentkezik be, várható volt, hogy a kék óriás szétszedi a két felületet, és felpiszkálja az állóvizet. Ezért is kezdett egy alapos ráncfelvarrásba a profilunk terén, hiszen adatlapunkon profilképünk (vagy a jövőben mozgóképünk) már a középpontban fog megjelenni, felette a már megszokott borítóképpel. Apró, de ötletes és dekoratív húzás.

 

3. Tessék bemutatkozni!

 

 

Ha új arccal találkozunk, általában szokás neki bemutatkozni ugye, nos a facebook is így gondolja ezt, csak a digitális felületen belül, ezért is emeli fel hamvaiból a személyes leírásokat! Ebben a rövid bemutatkozásban mostantól lehet majd használni az összes emojit, ráadásul közvetlenül a profilképünk alatt fognak majd megjelenni, így még inkább személyessé téve adatlapunkat. Szerencsére figyelnek arra is, hogy régi ismerőseidnek nem kell minden egyes alkalommal végiggörgetned a bemutatkozását, hiszen egy idő után azok már lejjebb kerülnek az idővonalon, míg új ismerőseidről ott lesz elérhető a leírás, közvetlenül a profilképük alatt.

 

4. Kedvenc fotóim sorakozó!

Hogy lehet még inkább személyessé tenni ezek után az adatlapunkat? Képekkel kérem szépen, képekkel. Az adataink után ezután kiemelhetünk néhány képet az albumjainkból, amelyek tetszőleges méretben, tetszőleges elrendezésben fognak majd megjelenni. Ebből is jópofa dolgokat lehet majd kihozni, ha az ember igazán kreatív és leleményes.

 

5.Szivárványt a pofámba!

 

 

Emlékeztek arra, mikor szivárványos profilképek tömkelege árasztotta el digitális játszóterünket? Igen? A facebook is. Ezért is alkalmazzák majd az átmeneti profilképek beállítást, amely segítségével állíthatunk be átmeneti profilképet amilyen volt  például a szivárványos is. Ha nyaralni megyünk csak kicsapjuk az érkezéskór készített tengerparti képet egy jópofa kiírással és időzítéssel együtt, és máris minden ismerősünk tudja milyen jó is nekünk.

Ezek tehát a közeljövőben várható újítások a facebook mobilos háza tájáról, kíváncsi lennék arra is, hogy ezekhez Ti mit szóltok, vagy még milyen változásokra lenne szükségetek a közösségi oldal mobilos változatának feldobásához!

 
Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: